Premierul Ludovic Orban, o nouă vizită la Ford Craiova după reluarea producției

Premierul Ludovic Orban, o nouă vizită la Ford Craiova după reluarea producției

19:59 06.05.2020
0

Premierul Ludovic Orban își respectă angajamentul față de cel mai mare producător auto din Oltenia și revine la uzina Ford Craiova. Întâlnirea care va începe joi, la ora 11.00, se produce la numai trei zile după ce Ford Craiova și-a reluat activitatea. Luni, peste 3500 de angajați s-au întors la lucru în condiții de muncă foarte stricte pentru evitarea infectării cu coronavirus. Societatea a beneficiat de sumele compensatorii pentru șomajul tehnic în procent de 78 la sută.

Premierul va avea consultări cu autorități locale și conducerea Ford Craiova pentru o analiză privind măsurile economice de susținere a relansării activității, precum și analiza stadiului de realizare a drumului expres Craiova-Pitești.

Distribuie articol

Activitatea în fabrica de autoturisme de la Craiova este reluată etapizat. Primii care au revin la lucru sunt angajaţii din secţiile Producţie Vehicule şi Producţie Motoare. Aceştia vor lucra într-un singur schimb, în condiţii speciale, anunţă reprezentanţii producătorului american de autoturisme.

Angajaţii vor ajunge la fabrică cu 20 de autobuze puse la dispoziţie de companie, iar la intrare vor completa, zilnic, un formular de autoevaluare a sănătăţii.

Purtarea măştii este obligatorie.

La principalele porţi de acces au fost montate 14 termo scannere, iar în uzină au fost puse separatoare din pexiglas.

Potrivit reprezentanţilor Ford, reluarea integrală a activităţii se va face în funcţie de situaţia epidemiologică, de măsurile impuse de autorităţile din România, disponibilitatea furnizorilor şi cererea de pe piaţă. Până atunci, aproximativ 3.200 de salariaţi vor rămâne în şomaj tehnic.

Ford a închis fabrica de la Craiova în data de 19 martie din cauza epidemiei de coronavirus. În uzină lucrează aproximativ 6.200 de oameni.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă