Craiova culturală, integrată în Programul marcării Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia

Craiova culturală, integrată în Programul marcării Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia

13:21 25.08.2020
0

La sediul Ministerului Culturii a avut loc, luni 24 august a.c., o întalnire de lucru între domnul secretar de stat Mihai Firică, reprezentanți ai Serviciului Relatii Internaționale din cadrul Ministerului Culturii și reprezentanți ai Ambasadei Japoniei la București, respectiv domnul consilier Takahiko Watabe si doamna atașat cultural Mio Sekiya.

Discuțiile au vizat evenimentele culturale ce urmează a fi organizate în cadrul Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia de anul viitor și, în special, pregătirea unui spectacol de teatru tradițional nipon, Ningyo Joruri.

Distribuie articol

Pentru promovarea artei românești în japonia, a fost propusă, de către partea niponă, în urma inițiativei Muzeului Artizon și a Fundației Ishibashi, organizarea unei expoziții dedicate exclusiv creațiilor sculptorului oltean. Curatorii au propus să prezionte opere reprezentative din întreaga creație reprezentativă a lui Constantin Brâncuși - sculpturi, desene și fotografii. Muzeul Artizon din Tokyo deține două lucrări ale artistului plastic român, fiind vorba de Sărutul și Domnișoara Pogany II. Instituția din Tokyo intenționează să se adrese Muzeului de Artă din Craiova și Muzeului Național de Artă al României pentru organizarea evenimentului. Secretarul de stat Mihai Firică a susținut inițiativele și a prezentat părții japoneze oportunitatea schimburilor culturale în domeniul culturii scrise și a artelor spectacolelor, amintind de excelenta colaborare cu teatre din Japonia în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova. În urma consultărilor, Programul marcării Centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Japonia va cuprinde evenimente culturale din diverse domenii, accentuând ideea de unitate prin diversitate artistică.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă