Pompierii mehedințeni pregătiți pentru înlăturarea posibilelor efecte generate de CODUL PORTOCALIU

Pompierii mehedințeni pregătiți pentru înlăturarea posibilelor efecte generate de CODUL PORTOCALIU

13:58 20.05.2020
0

Începând de astăzi, de la ora 13.00, până mâine dimineață, la ora 06.00, județul nostru se va afla sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Distribuie articol

În intervalul menționat, sunt prognozate vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor putea depăși 40 – 50 l/mp și izolat 60 – 70 l/mp.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă