Pompierii de la ISU Dolj îşi plâng colegul :  Camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi

Pompierii de la ISU Dolj îşi plâng colegul : Camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi

19:41 18.12.2020
0

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltenia” al Județului Dolj aduc, cu profund respect și durere în suflet, un ultim omagiu, Plutonierul major PICIU CĂTĂLIN VIOREL, în vârstă de 37 ani, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ″Oltenia‶ al județului Dolj.

Distribuie articol

"Bun profesionist, coleg și prieten apropiat al cadrelor, camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi. După ce mai mult de un deceniu a participat la salvarea vieților semenilor săi aflați în primejdie, atunci când viața lui a atârnat de un fir de păr. Cel de sus a hotărât să îl cheme să ne vegheze din ceruri, alături de cei drepți și vrednici", au postat colegii pe pagina de socializare.

Cătălin și-a început cariera de pompier la 1 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, ocupând funcția de subofițer operativ principal. Mereu și-a făcut datoria cu cinste, pricepere și devotament, manifestând grijă față de colegii săi. Nu pot fi uitate calitățile sale de militar, dar mai ales calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care întâmpina problemele ivite și spiritul de solidaritate arătat celor cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și, nu în ultimul rând, caracterul său au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul celor anilor ca pompier.

Cătălin Viorel PICIU are 37 de ani şi era subofiter pompier din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri, din Craiova, judeţul Dolj şi din păcate, suferea de Meduloblastom Convenţional Postoperator. A primit acest diagnostic în data de 8 aprilie a acestui an, în urma unui control medical periodic.

Cătălin a fost supus primei intervenţii chirurgicale în toamna lui 2018, la Spitalul Bagdasar Arsenie, din Bucureşti, pe atunci fiind externat cu diagnosticul de Tumoră de Hemifosă Craniană Posterioară Dreaptă si insuficienţă acută respiratorie.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă