Giugea și Sas au luat la pas coclaurile Olguței. Liberalii cer impozite mai mici pentru Bariera Vâlcii

Giugea și Sas au luat la pas coclaurile Olguței. Liberalii cer impozite mai mici pentru Bariera Vâlcii

14:30 22.12.2022
0

Președintele PNL Craiova, deputatul Nicolae Giugea, și consilieriul local PNL Teodor Sas, s-au întâlnit cu mai mulți locuitori din cartierul Bariera Vâlcii. Întâlnirea a avut loc la solicitarea craiovenilor care locuiesc în zonă și care sunt nemulțumiți de condițiile în care trăiesc.

Strada Teilor este exemplul cel mai elocvent. Strada este spartă pe o porțiune destul de mare și se circulă cu mare greutate, mai ales în acest sezon.

Nicolae Giugea a declarat ”Această stradă va prelua întregul trafic după ce Drumul Expres Craiova-Pitești va fi gata. După cum se vede, Primăria nu face nimic și când Drumul Expres va fi dat în funcțiune, traficul de aici se va bloca.” Președintele PNL Craiova spune că, în mod normal, o administrație cu viziune gândește soluții la probleme înante ca acestea să devină acute. ”Este ceea ce lipsește actualei administrații PSD. Nu se gândește la ce va fi peste 6 luni sau un an. Este o dovadă clară de incompenteță și lipsă de interes față de problemele oamenilor”

La rândul său, Teodor Sas a spus că liberalii au cerut în numeroase rânduri ca Primăria Craiova să prezinte un plan concret de fluidizare a traficului de aici, cu investiții în pasaje și lărgiri de drumuri, dar administrația PSD este indiferentă la această problemă.

Distribuie articol

Craiovenii care locuiesc în cartier au mai ridicat problema lipsei unor trasee pentru transportul în comun. Practic întreaga zonă este ruptă de oraș din acest punct de vedere. Oamenii spun că este nevoie de un traseu din străzile Toamnei, Teilor și Centura de Nord spre zona de sud a orașului – Parcul „Nicolae Romanescu” și Spitalul Județean.

Cel mai discutat subiect a fost, însă, cel al impozitelor pentru clădirile nerezidențiale. Locuitorii din cartier s-au plâns că anul trecut impozitul a fost crescut cu peste 300%, deși condițiile în care locuiesc sunt mai rele decât în majoritatea comunelor din județ. Multe dintre casele construite aici sunt prevăzute ca anexe de exploatație agricolă. Acest lucru s-a întâmplat nu din vina oamenilor, ci pentru că nu există un Plan de Urbanism General. Și nu de ieri de azi. De mai bine de un deceniu Primăria Craiova se chinuie să facă acest plan și nu reușește.

Teodor Sas a prezentat amendamenul la proiectul de buget pe care consilierii PNL l-au depus la Primăria Craiova.

”Cerem scăderea impozitului pentru clădirile nerezidențiale de la 1,3%, la 0,5%, așa cum este prevăzut minimul din lege. Este aberant ca un locuitor de la periferia orașului să plătească 10.000 de lei impozit pe o casă de circa 100 de mp, fără utilități. E vina municipalității că, de mai bine de 10 ani, nu a reușit să finalizeze PUG-ul. Acești oameni nu trebuie să fie defavorizați, ci trebuie să plăteacă o valoare rezonabilă pentru impozit.”, a afirmat consilerul PNL.

Nicolae Giugea a declarat că în ședința de consiliu local, liberalii vor ridica toate problemele pe care locuitorii din Bariera Vâlcii le-au amintit.

”Primăria trebuie să fie conștientă că administrează banii oamenilor și trebuie să le rezolve doleanțele. Craiovenii sunt cei care trebuie să decidă care sunt prioritățile orașului. Este nevoie să punem presiune pe administrația locală, pentru a îi aminti în permanență care este datoria ei. Se pare că actualii conducători ai urbei uită prea ușor de cei care i-au votat” a mai spus președintele PNL Craiova.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă