Poliţistul  demis din Caracal,  repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească

Poliţistul demis din Caracal, repus în funcţie printr-o hotărâre judecătorească

12:29 29.11.2019
0

Dan Dumitrescu, poliţistul din Caracal concediat de IPJ Olt la finalul lunii august pentru presupuse legături cu lumea interlopă, a obţinut în instanţă suspendarea dispoziţiei prin care este dat afară din poliţie, până la finalizarea procesului pe care l-a intentat Inspectoratului de Poliţie Judeţean în care cere anularea acestui act administrativ.

Distribuie articol

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus, joi, printr-o hotărâre definitivă ca poliţistul Dan Dumitrescu să-i reia atribuţiile în poliţie. Iniţial, solicitarea acestuia de suspendare a dispoziţiei conducerii IPJ fusese respinsă de Tribunalul Olt, însă judecătorii craioveni i-au dat câştig de cauză poliţiştului.

Agentul Dumitrescu a fost destituit din poliție întrucât numele său apare într-un dosar de proxenetism și cămătărie.

„Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, explică IGPR.

În luna aprilie, procurorii DIICOT au efectuat 32 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie. Printre acestea se afla și Dan Dumitrescu, polițist în cadrul Serviciului Rutier, care lucra la acea vreme în cadrul poliției de proximitate Caracal.

„În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea ar fi acordat împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, ar fi recurs la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”, potrivit unui comunicat al DIICOT.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă