Zeci de mii de protestatari au cerut guvernului să plece. Jandarmeria, noi provocări după violențele din urmă cu un an

Zeci de mii de protestatari au cerut guvernului să plece. Jandarmeria, noi provocări după violențele din urmă cu un an

23:35 10.08.2019
0

La un an de la incidentele violente din 10 august 2018, în Piaţa Victoriei a avut loc un nou miting împotriva Guvernului Dăncilă. manifestanții au strigat lozinci împotriva PSD și ALDE, au adresat proteste jandarmeriei și Primăriei Capitalei și au cerut urgentanrea dosarului penal privind violențele din urmă cu un an. Protestul a fost organizat de. Diaspora pentru România, o asociaţie de români din diaspora, reprezentată de Tommy Tomescu, un dentist român stabilit în Londra. Anul trecut, aceeaşi asociaţie a cerut autorizaţie, dar s-a retras cu câteva zile înainte de mitingul violent din faţa Guvernului. În cursul dimineţii, în faţa Guvernului, au avut loc incidente între membrii #rezist şi jandarmi. Mai mulți manifestanți au fost legitimați fără motiv, doar din intenția vădită a jandarmilor de a-i intimida și dea a-i provoca pe demonstranții din Piața Victoriei din București.

Distribuie articol

Jandarmeira a transmis insistent mesaje pentru ca protestul să fie calm, a răspândit materiale informative și a a sfârșit să itite pe toată lumea prezentă prin desele provocări mascate prin apelurile la desfășurarea calmă a prostetului. Protestatarul Cristian Dide a fost amendat pentru lipsa documentelor şi pentru că a staţionat într-o zonă în care nu era permis acest lucru, respectiv în Piaţa Victoriei. Acesta a rămas fără permisul de conducere pentru 30 de zile, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei. Potrivit unor surse oficiale, vârful de prezenţă la mitingul de sâmbătă seara, care a marcat un an de la evenimentele din 10 august 2018, a fost de 25.000 de oameni.


Sursa: MEDIAFAX
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă