Polițiștii care au urmărit și oprit șoferul beat și fără permis, anchetați și puși să repare Loganul accidentat

Polițiștii care au urmărit și oprit șoferul beat și fără permis, anchetați și puși să repare Loganul accidentat

12:34 16.10.2019
0

Caz incredibil la IPJ Olt! Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești și cei din localitatea Oboga, care au urmărit și oprit autoturismul care condus de un minor şi care i-a lovit în trafic, au intrat în vizorul șefilor, care le-au cerut explicații și i-au pus să repare autospeciala poliției, bușită în acțiune.

Distribuie articol

"Zilele trecute, doi polițiști din cadrul IPJ Olt, știți voi, din aceia care iau salariu degeaba și care sunt pe-o „mână” cu clanurile, au îndrăznit să pornească în urmărirea unui autoturism care circula haotic, avea viteză mare și a fost la un pas să ia niște pietoni pe capotă și să lovească alte autoturisme care circulau regulamentar.

După cum era de așteptat, la vederea echipajului de poliție, conducătorul autoturismului a mărit viteza în încercarea de a scăpa. După aproximativ 15 km de urmărire prin trafic, cu celebrul Logan de 1.4 benzină, ediție 2006, șoferul autoturismului a încercat să evite blocajul de pe carosabil, care era amplasat de colegii veniți în sprijin, însă a fost acroșat în lateral spate și scos de pe drum de cei doi polițiști care îl urmăreau.

Din autoturism au încercat să fugă 3 persoane, însă nu au avut nicio șansă pentru că polițiștii i-au imobilizat imediat. Șoferul autoturismului, în vârstă de 16 ani, care evident că nu deținea permis de conducere, avea o concentrație alcoolică în sânge de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-a fost încredințată mașina tocmai de proprietar, care se afla și el printre cei 2 pasageri.

Cu toate acestea, deși prin acțiunea lor ireproșabilă, au prins și scos din trafic un real pericol pentru toți ceilalți participanți la trafic, șefii celor doi polițiști au început să analizeze ei, secundă cu secundă, dacă au acționat corect. Mai mult, au început să pună presiune pe cei doi polițiști amenințându-i cu cercetarea disciplinară și administrativă dacă nu vor repara Loganul.

Și în aceste condiții, când îți riști viața pentru a o proteja pe a altora, când accepți să mergi cu o autospecială de 13 ani prin podeaua căreia vezi asfaltul, când îți îndeplinești atribuțiile de serviciu și prinzi infractori, cum să vină niște idioți, frustrați că ei sunt polițiști doar cu numele, și prin calitatea de „șef”, să încerce să intimideze și să descurajeze?!

Din cauza unor șefi ca și cei de la Olt, avem polițiști care sunt timorați, descumpăniți și care ajung să nu mai intervină ferm în situațiile în care sunt solicitați, de frică să nu vină șeful să le spună el că trebuia să procedeze altfel. Asemenea exemple sunt în fiecare județ, pentru că, din păcate, cei care ne conduc, nu au simțul realității și nu știu ce înseamnă să lucrezi sub presiune și să fii nevoit să iei decizii în câteva secunde.

Îi felicităm pe cei doi protagoniști, agent principal Florea Mihai şi agent principal Stanică Eugen, pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă, alături de agent Barbu Alexandru, agent Mitricioiu Adela şi agent Șerban Claudiu, care au venit în sprijinul lor pentru blocarea autoturismului urmărit. De asemenea, le transmitem că vom fi alături de ei în situația în care vreun șef îndrăznește să îi găsească vinovați în urma cercetării administrative pentru avariile autospecialei", au postat sindicaliştii de la EUROPOL pe pagina de socializare.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă