Nicole Ciucă: Nu putem neglija scenariul ca Rusia să atace România. Însă probabilitatea este scăzută

Nicole Ciucă: Nu putem neglija scenariul ca Rusia să atace România. Însă probabilitatea este scăzută

18:48 28.09.2022
0

Conflictul armata dintre Ucraina și Rusia a pus în gardă autoritățile de la București, orice scenariu fiind evaluat și decise hotărâri în consecință. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-un interviu difuzat miercuri de Antena 3, că probabilitatea ca Federația Rusă să atace instalații militare de pe teritoriul României este „mică”, totuși scenariul nu trebuie neglijat.

Distribuie articol

Nicolae Ciucă: Așa cum arată lucrurile acum acest scenariu nu poate să fie neglijat, el trebuie sa reprezinte o ipoteza de analiza la nivelul specialistilor militari. Probabilitatea de a se intampla, din punctul meu de vedere, este una mica pentru ca am putut sa vedem in acest interval de timp, din februarie pana azi, ca nu a fost o dinamica a actiunii militare astfel incat sa poata sa dea incredere (armatei ruse, n.red.) ca poate sa angajeze dincolo de Ucraina si alte tari, or stim foarte bine ca orice lovitură pe teritorul unui stat membru NATO înseamnă de la sine o acțiune împotriva Alianței, iar raspunsul este pe măsura.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă