Poeți din peste 20 de țări vin în Craiova pentru a-l omagia pe Eminescu. Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” 17-22 iunie 2022

Poeți din peste 20 de țări vin în Craiova pentru a-l omagia pe Eminescu. Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” 17-22 iunie 2022

11:03 15.06.2022
0

În perioada 17 – 22 iunie a.c. se va desfășura în Craiova Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, reunind poeți din 20 de țări, de pe toate meridianele lumii.

De ce avem nevoie de poezie?

Pentru că în unele părți ale planetei sunt războaie, se-mpușcă oameni, alții mor de foame, pandemia ne-a înstrăinat unii de alții, adică suntem martorii mutilării ființei umane, a vieții cotidiene. Dar, și de prețuire ori, între noi și Dumnezeu se interpune poezia, iar astăzi, mai încet ca oricând, e mare nevoie de cultură, de muzică, de teatru, știindu-se că nu se vede bine decât cu inima, orice poet având o stea a lui.

Importanți creatori ai zilelor noastre, din douăzeci de țări, se vor afla laCraiova, devenită citadelă veritabilă a emoției și a frumosului.

Ceremonia oficială a începerii Festivalului va avea loc la Facultatea de Mecanică în 18 iunie ora 10, cei interesați având posibilitatea să participe la diverse reuniuni poetice la Filarmonica Olteniei, în Parcul Romanescu, în Centrul Vechi al orașului, la Biblioteca Județeană „Alexandra și Aristia Aman”.

Îi rugăm pe craioveni să fie prezenți la aceste manifestări poetice, pentru că bucuriile sporesc dacă le împarți cu alții.

Se spune că atunci când poeții și cititorii lor privesc cerul se schimbă orbita stelelor.

Așadar, să ne privim în inimă și să devenim mai buni și mai înțelepți!

Academia Internațională „Mihai Eminescu”

Distribuie articol

Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” 17-22 iunie 2022


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă