Piaţa en gross de pepeni din Dăbuleni nu are cumpărători!  Producătorii au lăsat pepenii şi cu 40 de bani kilogramul

Piaţa en gross de pepeni din Dăbuleni nu are cumpărători! Producătorii au lăsat pepenii şi cu 40 de bani kilogramul

08:39 17.07.2020
0

Tone de pepeni stau de câteva zile în remorci, căruţe sau maşini în piaţa engross din oraşul Dăbuleni, localitate renumită de altfel pentru cei mai mulţi producători de pepeni din ţară. Nimeni nu se înghesuie să îi cumpere deşi preţul a scăzut foarte mult şi a ajuns şi la 40 de bani pentru un kilogram. Producătorii sunt disperaţi, nu îşi vor amortiza nici măcar investiţia, de profit nici nu mai vorbim.

Distribuie articol

Eugenia Letcu este unul dintre cei peste 2000 de producători de pepeni din Dăbuleni care de mai bine de trei zile nu s-a clintit din piaţa en gross. Are 2 tone cu pepeni verzi şi ....niciun cumpătăror. Femeia a investit în pepeni tot ce a câştigat anul trecut din vânzarea roşiilor, iar acum....se teme că nu va reuşit nici măcar să recupereze cheltuielile.

„Cât să ajungă doamnă, am dat aseară cu 45 de bani, foarte mic la investiţia pe care am făcut-o. Cât a fost ? Foarte mare şi noi nu mai vindem nimic. Ce am luat pe roşii am băgat în pepeni”, spune femeia.

În situaţia ei mai sunt şi alţi producători care ridică din umeri atunci când îi întrebăm dacă au vreo explicaţie în legătură cu lipsa clienţilor.

„Azi nu vândurăm. Nu am vândut nimic. A mers foarte greu, ultimul preţ 40 de abni. Nu am scos nici investiţia. Pentru noi ţăranii munca e de ocnaş, investim mult şi câştigăm puţin”, spune un alt producător.

În oraş sunt în jur de două mii de producători de pepeni, care au avut anul trecut o producţie de 50 de tone de hectar. Anul trecut, preţul unei lubeniţe de Dăbuleni a ajuns şi la 20 de bani.Sezonul se va încheia în august.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă