Petre Dragomir se dedică atletismului de performanță la 51 de ani

Petre Dragomir se dedică atletismului de performanță la 51 de ani

07:51 21.10.2019
0

Pasiunea pentru sport poate fi regăsită și la o vârstă înaintată, iar în ciuda limitelor fiziologice voința de autodepășire se poate impune. Petre Dragomir, originar din Calafat, este unul dintre cei care au dorit să își păstreze tinerețea prin practicarea la un nivel profesionist a atletismului în competițiile dedicate celor trecuți de perioada optimă a eficienței sportive.

Distribuie articol

La 51 de ani, acesta face parte din grupul atleților masters al clubului CSM Craiova și reprezintă cu succes acest club în întrecerile naționale și internaționale de acest tip. Petre și-a trecut în palmares anul acesta trei medalii în competițiile oficiale din țară și alte trei distincții la întrecerile balcanice. Practicant al probelor de alergare, atletul s-a făcut remarcat prima dată în primăvara acestui an, când a concurat la Campionatul Național de Alergare Montană și a cucerit medalia de argint în proba de 6km.

Apoi au urmat două performanțe la Campionatul Național de Atletism – Masters în aer liber, care a avut loc în august. Aici, Petre Dragomir a reușit să se impună în proba de 3000 de metri obstacole și a ocupat locul trei în cadrul cursei de 400 de metri.

Aceste rezultate i-au adus prezența în cadrul Campionatului Balcanic de Masters, care s-a încheiat, în luna septembrie, cu alte trei rezultate importante pentru atletul veteran. Sportivul în vârstă de 51 de ani a cucerit titlul balcanic la 3000 de metri obstacole, o medalie de argint în clasamentul individual al probei de semimaraton, plus încă un aur la ierarhia pe echipe a cursei de semimaraton obținut alături de doi conaționali. Aceste performanțe confirmă efortul depus de acesta, care pe lângă activiățile cotidiene își face timp în fiecare zi și pentru a se dedica sportului într-un mod profesionist. Și o face bine, de vreo zece ani încoace.

sursă foto: @GazetaCalafatalui


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă