Pepenii de Dăbuleni apar pe tarabe mai târziu

Pepenii de Dăbuleni apar pe tarabe mai târziu

07:16 15.06.2020
0

Producătorii anunţă întârzieri mari din cauza grindinei

Distribuie articol

Producţia de pepeni din Dăbuleni, judeţul Dolj, renumiţi în întreaga ţară pentru gustul unic, va mai întârzia anul acesta pe tarabele din întreaga ţară. Deşi anul trecut în această perioadă tarabele erau deja pline cu delicioşii pepeni, acum aceştia vor întârzia din cauza grindinei care a distrus o parte din culturi.

"Bună seara, dragi cumpărători, consumatori ai pepenelui de Dăbuleni şi urmăritori ai paginii noastre, vă aducem la cunoștință că am trecut printr-o perioadă mai grea mulţi dintre noi însă acum suntem bine si încercăm din răsputeri să vă punem pe masă cel mai dulce şi gustos pepene din țară și cum v-am obișnuit și cel mai timpuriu. Datorită condițiilor climatice mai puțin prielnice, anul acesta, nu am mai ieșit la fel de timpuriu ca anul trecut însă sperăm să ieșim pe piața cât mai repede! Depinde doar de vreme și de fructe să crească și miezul să și-l roșească. Noi NU încercăm să îi forțăm! Când vor fi gata vă vom anunța aici și vă vom aștepta cu aceeași marfă calitativă pe placul tuturor! Vă mulțumim că ne urmăriți si rămâneți cu ochii în patru, pentru că doar aici veți primi cele mai noi informații despre pepene de Dăbuleni! Pentru că pepenele de Dăbuleni este fructul care rămâne pe buzele tuturor", este mesajul producătorilor de pe pagina Pepeni de Dăbuleni.

Anul trecut, în aceiaşi perioadă, pepenii de Dăbuleni ajunseseră deja în pieţele din ţară. S-au copt cu cel puţin 10 zile mai devreme decât ar fi fost normal. Cultivatorii au explicat fenomentul prin vremea deosebit de caldă de la sfârşitul primăverii.

Peste 200 de tone de pepeni galbeni ajunseseră atunci în supermarketurile din ţară, dar şi din străinătate.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă