Pensiunea Arnota, Costești - o gazdă perfectă într-o zonă de vis

Pensiunea Arnota, Costești - o gazdă perfectă într-o zonă de vis

12:03 08.04.2021
0

În această zonă cu un potențial turstic imens, am ales, pentru ședere, o pensiune retrasă de la drum, o pensiune unde liniștea și aerul curat de munte să funcționeze ca o terapie după zilele tumultoase petrecute în aglomerațiile urbane, Pensiunea Arnota. Zona Costești – Horezu din județul Vâlcea oferă o varietate extraordinară de drumeții și vizitare unor obiective turistice deosebite.

Distribuie articol

Vâlcea, un județ cu cea mai mare densitate de obiective turistice din România, un județ unde se pot întâlni aproape toate formele de relief, un județ cu un foarte mare potențial turistic. De această dată mă voi opri asupra zonei Costești – Horezu, o zonă, poate, cu cea mai mare densitate de obiective turistice din județ, o zonă perfectă pentru toate tipurile de turiști. Aici, curiozitățile naturale sunt la tot pasul.

De la celebrii Trovanți de la Costești, până la peșterile de pe valea Bistriței, Peștera Liliecilor și Peștera Urșilor, cheile Bistriței sau platoul și Vârful Romani ori Rezervația Buila – Vânturarița. Să nu uităm de patrimoniul cultural al orașului Horezu cu celebra-i ceramică ce atrage anual sute de mii de turiști de toate națiile sau de celebrele cule oltenești care așteaptă cu nerăbdare să-și primească vizitatorii. Pentru cei pasionați de turismul religios, Mănăstirea Hurez sau Mănăstirea Arnota ori Schitul Păușa sunt doar câteva din obiectivele de interes.

În această zonă cu un potențial turstic imens, am ales, pentru ședere, o pensiune retrasă de la drum,o pensiune unde liniștea și aer curat de munte să funcționeze ca o terapie după zilele tumultoase petrecute în aglomerațiile urbane, Pensiunea Arnota. Precum spune și numele, Pensiunea Arnota se află foarte aproape de mănăstirea cu același nume, dar și de Cheile Bistriței, Peștera Urșilor, Peștera Liliecilor, Schitul Păușa sau Trovanții de la Costești. Cu alte cuvinte, câteva zile petrecute aici vă vor remonta cu siguranță și vă oferă posibilitatea de a vă bucura de o parte din frumusețile acestei minunate țări.

De cum intri în curtea pensiunii îți dai seama că este locul potrivit pentru familiile cu copii. Un loc de joacă utilat cu toate cele necesare, tobogan, căsuță, trambulină, nisip, și balansoarele din lemn ori foișorul cu grătar aflat în imediata vecinătate dau posibilitatea celor care vin cu copii să fie permanent în preajma acestora și să-i aibe în grijă fără a depune vreun efort special.

Pensiunea Arnota, o construcție compartimentată în așa fel încât să asigure spațiul necesar unui vacanțe reușite, pune la dispoziția musafirilor o bucătărie complet utilată unde vă puteți prepara mesele pe toată perioada șederii voastre aici. Livingul spațios, locul pentru servirea mesei și bucătăria sunt toate imediat la intrare, astfel că nu sunt necesare deplasări inutile și obositoare. Camerele, curate, îngrijite și luminoase sunt situate la etaj, departe de posibilul zgomot din living, asigurând astfel liniștea necesară celor care vor să se odihnească. Gazdele voastre sunt o familie de oameni ospitalieri care vă pun la dispoziție toate cele necesare pentru etrecerea unui sejur de neuitat pe meleaguri oltenești.

Printre facilitățile oferite de Pensiunea Arnota, de menționat și foarte importante sunt parcarea în curtea pensiunii și accesul la internet prin intermediul unei conexiuni wireless ce acoperă întreaga proprietate.

Dacă vrei să vizitezi acest colț de Oltenia de sub Munte, Pensiunea Arnota este locul perfect unde îți poți găsi liniștea și unde te poți bucura, în liniște, frumusețile naturale și nu numai.


Sursa: Turist prin Romania
Sursa imagine: Pensiunea Arnota
Adrian Satmaru

Adrian Satmaru

Romania merita mai mult! Avem o tara absolut extraordinara care merita promovata si mediatizata. Din 1996 fac acest lucru si voi continua sa-l fac atat timp cat voi mai putea. Fac tot ce imi sta in putere sa promovez traditia, cultura, istoria si mestesugurile locale. Pana la urma, istoria si cultura definesc un popor.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă