Pacienții cu probleme respiratorii, expuși riscului îmbolnăvirilor cu COVID-19

Pacienții cu probleme respiratorii, expuși riscului îmbolnăvirilor cu COVID-19

10:53 19.03.2020
0

Pacienţii cu afecţiuni preexistente, care provoacă senzaţie de lipsă de aer, respiraţie şuierătoare sau probleme pulmonare, prezintă un risc mai mare de a dezvolta cazuri severe ale bolii COVID-19 cauzată de noul coronavirus, potrivit unei analize publicate miercuri şi citată de Reuters.

Totodată, greutatea în respiraţie - cunoscută sub numele de dispnee - este singurul simptom al COVID-19 care este asociat în mod semnificativ cu cazuri severe şi cu pacienţii care necesită internarea în unităţi de terapie intensivă, potrivit Agerpres.

Distribuie articol

Rezultatele analizei, care nu au fost supuse procedurii de recenzare, dar au fost publicate online pe site-ul cu studii ştiinţifice MedRxiv, sugerează că nu toate afecţiunile subiacente prezintă acelaşi risc de complicaţii în cazul pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) - o afecţiune pulmonară cronică progresivă ce cauzează probleme de respiraţie pe termen lung - este cel mai mare factor de risc pentru forma severă a COVID-19 în rândul pacienţilor spitalizaţi, conform cercetării.

Vageesh Jain de la Institutul pentru Sănătate Globală din cadrul University College London, cosemnatar al lucrării ştiinţifice, a declarat că rezultatele ar trebui să ajute la îndrumarea autorităţilor sanitare şi medicilor în cadrul procesului de prioritizare a persoanelor cu cel mai mare risc de îmbolnăvire gravă din cauza COVID-19.

Noul virus a provocat o pandemie, peste 200.000 de persoane fiind infectate şi înregistrându-se peste 8.600 de decese, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Boala, numită COVID-19, este o infecţie respiratorie care, în cazurile grave, provoacă dificultăţi de respiraţie şi insuficienţă pulmonară. În cazurile mai uşoare, cele mai frecvente simptome sunt febra şi tusea.

Cercetarea, condusă de oameni de ştiinţă de la University College London, a reunit şi analizat rezultatele a şapte studii de dimensiuni mai mici efectuate în China, totalizând 1.813 pacienţi, toţi fiind spitalizaţi cu COVID-19, confirmată prin analize de laborator.

Pacienţii cu dificultăţi de respiraţie au avut un risc mai mare cu 3,7 ori de a dezvolta COVID-19 în formă gravă. Totodată, aceştia au prezentat un risc de 6,6 ori mai mare de a necesita terapie intensivă, în comparaţie cu cei care nu aveau dificultăţi de respiraţie.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă