Operațiunile Crucii Roșii pentru refugiați, verificate de MS Margareta a României în Iași și la Vama Sculeni

Operațiunile Crucii Roșii pentru refugiați, verificate de MS Margareta a României în Iași și la Vama Sculeni

16:08 28.03.2022
0

Vineri, 25 martie 2022, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Radu s-au aflat aflat alături de voluntarii Crucii Roșii Române, personalul Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați, translatorii, militarii de la Poliția de Frontieră și Pompieri, precum și de reprezentanții autorităților, la Vama Sculeni și în municipiul Iași.

Alu luat parte la vizită dl Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, dl Pablo Zapata, reprezentant al Agenției ONU pentru Refugiați, și dl Mugurel Mărgărit, directorul executiv al Fundației Regale Margareta a României.

La sosirea în municipiul Iași, Majestatea Sa a vizitat grupul de voluntari ai Crucii Roșii care lucrează în Aeroportul din Iași, unde ajung refugiați ucraineni care doresc să părăsească România pe calea aerului.

Vizita a continuat la corturile Crucii Roșii Române, organizate lângă Vama Sculeni. Apoi, Custodele Coroanei și Principele Radu au mers la comandamentul de operațiuni, situat în birourile Vămii Sculeni, și au luat cunoștință despre activitatea și structura bazei, de la reprezentantul IGSU, de la prefectul județului Iași, dl Bogdan Cojocaru, și de la dl Aurel Axinte, vicepreședinte al Crucii Roșii Române. A avut loc un dialog între cei prezenți, pe teme legate de urgențele Crucii Roșii, filiala Iași, despre fluxul de refugiați ucraineni de Vama Sculeni și de la Vama Ungheni și, mai ales, despre felul în care efectele gravei crize umanitare vor fi tratate pe termen mediu și lung.

Distribuie articol

Ca și la celelalte vizite din vămile țării, Majestatea Sa a mulțumit tuturor pentru devotamentul cu care își servesc semenii, arătând că aportul lor la întrajutorarea refugiaților reprezintă un exemplu pentru societatea românească și pentru Uniunea Europeană.

La încheierea vizitei în Iași, Majestatea Sa și Principele Radu au vizitat un centru pentru refugiații ucraineni, pus la dispoziție de Universitatea de Medicină din Iași, într-unul din căminele studențești din cartierul Copou. Aici Majestatea Sa a stat de vorbă cu familii de refugiați.

Custodele Coroanei a transmis decizia Casei Regale de a contribui la rezolvarea tragicelor consecințe ale agresiunii militare asupra Ucrainei. Actualmente, Majestatea Sa colaborează cu instituțiile Statului, cu organizații naționale și internaționale, cu companii care au calitatea de Furnizor Regal și cu fundații și asociații cu Înalt Patronaj regal. Parteneriatele acestea au în vedere o acțiune pe termen mai lung, deoarece criza umanitară ucraineană se va accentua în viitorul apropiat și va necesita un efort de lungă durată.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă