Între pasiunea pentru muzică şi armată

Între pasiunea pentru muzică şi armată

14:40 18.02.2021
0

,,Muzica a făcut întotdeauna parte din viața mea”, spune Ramona Nicolae, elevă în clasa a XI – a la Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova.

Distribuie articol

De la cântecele de leagăn ale mamei și pană la doinele pe care le fredona cu drag ori de câte ori se ivea ocazia, în încercarea de a fi cât mai asemănătoare marilor artiști ai vremii, Ramona a îndrăgit muzica și a simțit că este o formă de exprimare a sentimentelor și trăirilor ei.

A fost un copil destul de timid iar acest lucru putea fi observat ușor în cadrul activităților culturale organizate în școală. Oricât de mult i-ar fi plăcut să cânte, gândul că reprezentația ei era privită de atât de mulți oameni o neliniștea teribil iar emoțiile nu întârziau să apară, fapt care i-a creat dificultăți o perioadă.

,,De la vârsta de 11 ani am avut șansa de a deveni o parte din ansamblul comunal iar de atunci muzica și dansul popular au căpătat un loc special în inima mea. Faptul că din acel moment făceam parte dintr-o echipă mi-a dat încredere în mine și m-a ajutat să îmi depășesc teama de scenă. De-a lungul timpului am participat la numeroase competiții, alături de colegii mei din cadrul ansamblului, competiții în cadrul cărora am reușit să obținem și premii.

Nu pot spune că am avut un mentor, tot ce știu este învățat în școală. Pentru mine muzica a fost și este un stil de viață iar fiecare notă, fiecare armonie dă naștere unor sentimente complexe, obstacolele pe care le-am depășit în viață , momentele de fericire, toate au fost însoțite într-un fel sau altul de muzică. Pentru mine muzica înseamnă viață, libertate.

Indiferent de ce îmi rezervă viitorul, pot spune că voi continua să cânt, voi continua să vă transmit, cu fiecare ocazie , o mică parte din sentimentele și trăirile mele, pentru că indiferent de cât diferiți am fi ori cât de departe ne-am afla, muzica reprezintă liantul care ne aduce pe toți împreună.”


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă