Noi măsuri în pieţele din Craiova din cauza coronavirusului

Noi măsuri în pieţele din Craiova din cauza coronavirusului

10:57 23.03.2020
0

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL este nevoită să ia noi măsuri restrictive în pieţele din Craiova şi în Târgul Municipal din localitate, în contextul noilor reglementări din Ordonanţa Militară adoptată sâmbătă, 21 martie 2020.

Distribuie articol

Ținând cont de necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii infecției cu Coronavirus SARS COV 2, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței militare nr. 2, art.2 din data de 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Coronavirus SARS COV 2 prin care ”Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curăţătorie”, luând în considerare Hotărârea privind măsurile adoptate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Craiova din data de 22.03.2020, Celula de Urgență constituită în cadrul Sc Piețe și Târguri Craiova SRL, a decis astăzi, 22 martie 2020, următoarele măsuri, în vederea punerii în aplicare, prin angajaţii proprii, a deciziilor luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Craiova:

În piețele Ciupercă, Brazda lui Novac, Orizont și Târgul Municipal Craiova, sector legume-fructe, cetăţenii vor fi informaţi cu privire la evitarea formării grupurilor mai mari de trei persoane.

În Piața Craiovița Noua, Piața Valea Roșie, Piața Gării, intrarea/ieșirea în/din interiorul halelor se va efectua doar pe doua uși (una pentru intrare și una pentru ieșire ), astfel încât să nu se depăşească un număr maxim 50 de persoane în hală.

În Piața Centrală, accesul auto și pietonal se va efectua doar pe intrările din str. Vasile Alecsandri și str. Nicolae Bălcescu, poarta nr 1; de asemenea, în Târgul Municipal accesul se va face doar din Str. Râului nr.33 A, un angajat al SC Piețe și Târguri Craiova SRL, urmând să coordoneze accesul astfel încât numărul de persoane din incintă să nu contravină recomandărilor autorităților, în perioada stării de urgență.

Agenții economici ce comercializează legume-fructe în Piața Centrală vor desfășura aceste activități în interiorul/exteriorul halei și se vor lua măsuri astfel încât aglomerația produsă de cumpărători să nu contravină legislației în vigoare și a ordonanțelor emise în acest domeniu.

Se vor lua măsuri privind limitarea numărului de persoane în incinta Pieței Centrale .

În Piața Centrală, nu se vor mai desfășura alte activități decât cele prevăzute in art 2 din Ordonanța Militara nr 2 din 21.03.2020, şi anume: vânzarea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi serviciile de curăţătorie.

Prin grija angajaţilor SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, la toate societățile ce desfășoară activități comerciale în piețe și târg va fi afişat textul Ordonantei Militare nr 2 din 21.03.2020.

Nu se vor mai desfășura activități comerciale în sectorul de haine second-hand din Târgul Municipal Craiova, situat în str. Dimitrie Gerota, nr 7.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă