Mormane de gunoaie la Peniteniarul Pelendava!  Familia unui deţinut:  Mai mult de jumatate din deţinuţi sunt bolnavi de diferite boli respiratorii şi de piele

Mormane de gunoaie la Peniteniarul Pelendava! Familia unui deţinut: Mai mult de jumatate din deţinuţi sunt bolnavi de diferite boli respiratorii şi de piele

07:56 11.09.2019
0

Disperate, rudele unui deţinuţi de la Penitenicarul Pelendava din Craiova au trimis o scrisoare atât Ministerului Justiţiei cât şi Avocatului Poporului, după ce, susţin acestea, din cauza mormanelor de gunoaie depozitate aici, mulţi dintre deţinuţi s-au îmbolnăvit.

Distribuie articol

"Doamna Ministru, domnule Avocat al Poporului, vă scriu ca cetăţean al acestei ţări şi ca rudă al unui deţinut din Penitenciarul Pelendava din Craiova, strada Henry Ford, numărul 65. Sunt conştientă că varul meu a greşit şi trebuie să plătească pentru greşeala sa.

Nu vă scriu să cer condiţii mai bune pentru el şi ceilalţi deţinuţi. Pur şi simplu am rămas îngrozită de ce mi-a spus acesta când l-am vizitat. Mai mult de jumatate din deţinuţii din penitenciar sunt bolnavi de diferite boli respiratorii şi de piele datorită faptului ca la 60-70 metri de ei se afla groapa de gunoi a penitenciarului, o groapă de gunoi ce rivalizează cu groapa de la Mofleni, unde se afla aruncate resturi vegetale, resturi animaliere, resturi de mâncare, toate într-o stare de putrefacţie, adevărat focar de infecţie pentru cei din penitenciar, nu numai pentru deţinuţi cât şi pentru gardienii de acolo.

L-am rugat pe vecinul meu care lucrează la un penitenciar ce se aprovizionează de la abatorul Penitenciarului Pelendava să facă câteva poze şi lucrurile sunt adevarate.

Din ce mi-a povestit verisorul meu atât el cât şi alţi deţinuti au ieşit în audienţă de mai multe ori la directorul penitenciarului domnul Coriciu dar acesta i-a ameninţat cu transferul în cazul în care mai ies la el cu astfel de probleme. Acesta le-a spus că el este rudă cu ministrul Toader şi nu are nimeni ce să-i facă.

Va rog să verificaţi cele sesizate şi să luaţi măsuri pentru a elimina aceste condiţii inumane, groaznice. Aşa cum am spus la început, cred că aspectele enunţate de mine intră în categoria bunului simţ, chiar dacă sunt deţinuţi nu cred că este normal să traiască alături de un focat de infecţie, cu un miros pestilenţial.

Vă mulţumesc pentru înţelegere şi sper să interveniţi şi să rezolvaţi această problemă", a povestit în scrisoarea trimisă autorităţilor, rudele unui pacient.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă