Mihai Firică: Parcul NICOLAE ROMANESCU din Craiova, introdus pe lista UNESCO și distins cu Marca Patrimoniului European

Mihai Firică: Parcul NICOLAE ROMANESCU din Craiova, introdus pe lista UNESCO și distins cu Marca Patrimoniului European

17:45 04.10.2023
0

Scriitorul și publicistul Mihai Firică are o inițiativă prin care Parcul Nicolae Romanescu, cel mai cunoscut obiectiv turistic al Craiovei, să fie pus cu adevărat în valoare prin introducerea pe Lista patrimoniului mondial UNESCO și prin obținerea Marcii Patrimoniului European. Într-o postare realizată chiar pe 29 septembrie, ziua când s-au împlinit 120 de ani de la inaugurarea parcului, Mihai Firică a prezentat succint propunerea sa, pe care ar dori-o preluată de administrația locală: Trebuie să facem demersuri pentru ca Parcul NICOLAE ROMANESCU din Craiova să primească Marca Patrimoniului European și să fie introdus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO!

Distribuie articol

Trebuie să facem demersuri pentru ca Parcul NICOLAE ROMANESCU din Craiova să primească Marca Patrimoniului European și să fie introdus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO!

Noi, craiovenii, trebuie să facem. Simpli cetățeni și administrația, împreună, deoarece avem o datorie morală pentru a introduce cu adevărat în circuitul turistic internațional o bijuterie urbanistică realizată în urmă cu 120 de ani. Este un demers necesar, care va da o nouă dimensiune culturală și economică unuia dintre cele mai frumoase parcuri din Europa. Efortul comunității din urmă cu mai bine de 120 de ani nu a fost ușor, vizionarii Nicolae Romanescu și Edouard Redont deschizând un drum pentru dezvoltarea modernă a Craiovei.

Am avut consultări îndelungi cu specialiști din cadrul Institutului Național al Patrimoniului (INP) și primul pas ar fi către obținerea Mărcii Patrimoniului European. Prin istoria sa și genul de activități pe care le putem dezvolta, Parcul Nicolae Romanescu are toate șansele să primească această distincție onorantă din partea Comisiei Europene! Demersurile pentru instroducerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt mai dificile și parcurgerea etapelor va însemna un efort deosebit, în care administrația craioveană va juca un rol decisiv. Însă sunt convins că susținerea Ministerului Culturii, Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și INP va contribui la succesul nostru. Obținerea celor două titluri pentru îndrăgitul nostru parc ar însemna și o garanție pentru protejarea sa în fața unor inițiative nepotrivite, nu doar o promovare internațională cu adevărat relevantă. Să construim!


Sursa: Mihai Firică facebook
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă