Mesaj impresionant al secretarului de stat Liviu Brătescu: Să continuăm să cumpărăm carte, muzică și filme românești

Mesaj impresionant al secretarului de stat Liviu Brătescu: Să continuăm să cumpărăm carte, muzică și filme românești

18:13 16.03.2020
0

Cultura este un domeniu grav afectat de măsurile impuse pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus, toate instituțiile publice sau private fiind obligate să își închidă porțile. Un mesaj emoționant a fost transmis de istoricul Liviu Brătescu, președintele Comisiei de Cultură a PNL, totodată secretar de stat în Ministerul Culturii, prin care încearcă să mobilizeze publicul pentru a ajuta la susținerea creatorilor în aceste vremuri grele. Brătescu arată că un gest de solidaritate cu creatorii independenți l-ar reprezenta canalizarea atenției și, implicit, al consumului, către slujitorii artelor din România.

Distribuie articol

Liviu BRĂTESCU, secretar de stat Ministerul Culturii: Mă aflu de astăzi înapoi la birou, la sediul Ministerului Culturii și vreau să vă asigur că lucrăm pentru ca administrația domeniului cultural să funcționeze într-un regim cât mai apropiat de normalitate dată fiind situația deosebit de complicată prin care trecem.

Domeniul nostru este unul dintre cele mai afectate în această perioadă sub raport economic, și mă gândesc în primul rând la artiștii independenți sau la organizatorii de evenimente. Teatrele, galeriile de artă private care s-au închis se văd astăzi fără veniturile obținute din piața liberă. Suntem solidari cu aceștia, iar în perioada următoare cu siguranță și profesiile liberale vor primi sprijin din partea Guvernului României în cadrul pachetului de măsuri economice.

Izolarea socială impusă de pandemia de coronavirus vine ca o lovitură puternică asupra culturii, o zonă care și așa era afectată de consumul foarte scăzut. Ține de fiecare dintre noi să continuăm să cumpărăm și carte, și muzică, și filme românești – fie și doar online și să ne gândim la ziua în care vom putea reveni cu multă bucurie (și mult mai des!) în sălile de spectacole!


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă