Marian Jean Marinescu: Una dintre prioritățile mele este ca România, în special Oltenia, să beneficieze cât mai mult de Fondul pentru o Tranziție Justă

Marian Jean Marinescu: Una dintre prioritățile mele este ca România, în special Oltenia, să beneficieze cât mai mult de Fondul pentru o Tranziție Justă

19:45 24.09.2019
0

Europarlamentarul liberal Marian Jean Marinescu anunță că va demonstra și în acest mandat cât poate să facă pentru România un reprezentant eficient în Parlamentul European. Marinescu spune că săptămâna aceasta în Parlamentul European au loc pregătirile pentru audierea viitorilor comisari europeni. Este un moment foarte bun pentru a aduce în discuție dosarele, politicile, programele de interes pentru fiecare membru al Parlamentului European.

Cum pot fi aduși bani europeni în Oltenia? Marinescu arată care este planul său: O să dau un exemplu. În acest mandat, una dintre prioritățile mele este ca România, în special Oltenia, să beneficieze cât mai mult de Fondul pentru o Tranziție Justă.

Distribuie articol

Reprezentant al Grupului PPE din Parlamentul European, Marian Jean Marinescu (PNL Dolj) face anumite precizări privind Fondul pentru o Tranziție Justă: Este un fond nou înființat, menit să ajute regiunile dependente de producția de cărbune să respecte obiectivele de mediu.

La audierea Comisarului desemnat Frans Timmermans întrebările și așteptările mele se leagă de măsurile concrete pe care le va lua pentru a asigura cu adevărat o tranziție corectă pentru regiunile miniere și cum va coordona, alături de ceilalți comisari, activitatea legată de Fondul pentru o Tranziție Justă.

Voi urmări foarte atent modul cum Comisia Europeană va gestiona acest Fond și la fiecare întâlnire de lucru cu viitorul comisar responsabil pentru Climă și Pactul Verde European voi întreba despre modul cum UE ajută regiunile miniere.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă