Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în CA al TVR: Epoca Gradea la Televiziunea Română este la final!

Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în CA al TVR: Epoca Gradea la Televiziunea Română este la final!

20:57 12.10.2019
0

Actuala conducere a televiziunii publice s-a transformat într-un avocat al puterii, sfidând interesul public și consuita profesională, fapt care a generat reacția promptă a istoricul Liviu Brătescu, reprezentantul PNL în Consiliul de Administrație al TVR. Liberalul afirmă tranșant: TVR trebuie reformată și are nevoie de o nouă lege de funcționare! În locul unui răspuns concret la comunicatul meu de presă de ieri, fără să nege că dezbaterile moțiunii de cenzură care au dus la căderea Guvernului Dăncilă nu au fost transmise de postul public de televiziune cu excepția discursului premierului demis, doamna Doina Gradea lansează o serie de atacuri nefondate la adresa mea. Reacția Doinei Gradea este o nouă expresie a gradului de aroganță cu care PDG-ul TVR tratează membrii Consiliului de Administrație.

Distribuie articol

Liviu Brătescu arată cât de nociv este managementul defectuos al Doinei Gradea și servilismul acesteia față de PSD și Viorica Dăncilă: O simplă trecere în revistă a «realizărilor» doamnei Gradea cuprinde elemente precum:

- scoaterea din grila de programe a emisiunii «Starea Nației cu Dragoș Pătraru» și pierderea unui proces pe această temă, fapt ce va conduce la sărăcirea bugetului TVR cu suma solicitată drept daune morale;

- războiul dus cu Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, rezultând în sfidarea totală a Parlamentului României, sub controlul căruia se află, potrivit legii, funcționarea Televiziunii Române;

- amânarea la nesfârșit a adoptării unei organigrame a SRTV și, prin urmare, neorganizarea de concursuri pentru posturi de conducere sau de execuție. Urmare a acestui fapt astăzi Comitetul Director este format din persoane cu funcții de conducere numite interimar chiar de domnia sa și a căror prelungire pe posturi se află la totala sa discreție;

- pierderea statutului de co-producător al Festivalului «George Enescu» în favoarea Trinitas TV;

- folosirea SRTV ca instrument de propagandă electorală în favoarea lui Liviu Dragnea, în campania de la europarlamentare, cu încălcarea legislației audiovizuale în vigoare.

- programarea unor emisiuni culturale la ora 0,30 fapt pe care l-am considerat inacceptabil pentru o televiziune de interes public. Acestea sunt intervențiile care mi se reproșează în politica editorială? Consiliul de Administrație nu are ca atribuție discutarea politicii editoriale însă trebuie să vegheze la îndeplinirea misiunii publice a SRTV.

Doamna Gradea crede că se mai poate salva prin aruncarea unor perdele de fum care să ascundă peisajul lugubru al mandatului său falimentar în fruntea TVR! În mandatul Gradea la TVR, jurnaliștii și corpul profesional din SRTV au cerut public plecarea domniei sale din funcția de PDG de mai multe ori.

(În curând fostul) PDG al TVR lasă impresia că aș fi rostit nume de persoane care trebuie angajate în TVR. În fapt, am cerut în mai multe rânduri respectarea legii: aducerea în fața CA a noii organigrame care, odată votată, lasă deschisă calea concursurilor pentru ocuparea definitivă de funcții de conducere și de execuție! Mă recunosc vinovat că am militat pentru drepturile angajaților din SRTV, cu un accent deosebit pe studiourile teritoriale de a căror soartă m-am ocupat în acest mandat de membru în CA, și că am cerut punerea lor în drepturi și încetarea de interimate care să depindă de pixul domniei sale. Am cerut organizarea de concursuri la care să asiste și reprezentanții sindicatelor, și nimic mai mult, care să ducă la angajări pe perioade nedeterminate pentru posturi deja existente.

În fine, privind acuzația că am o funcție de conducere în PNL: conform legii de funcționare a TVR, suntem 9 membri în CA susținuți de formațiuni politice parlamentare. Doamna Gradea nu a ocupat postul de PDG al TVR în urmare vreunui concurs public, ci a fost propunerea parlamentarilor PSD în perioada în care acesta a fost condus de Liviu Dragnea și susținută ca atare în Parlament pentru această poziție de către PSD. Urmează ca doamna Gradea să ne spună că nici n-a auzit vreodată de Liviu Dragnea sau de PSD, ci a fost teleportată de pe Marte în biroul de PDG?

O discuție aprofundată despre Legea de funcționare a Televiziunii Publice merită purtată, iar Partidul Național Liberal se va număra printre promotorii unui act normativ care să scoată TVR din «paradigma Dragnea». Liviu Dragnea a transformat SRTV și SRR în instituții bugetare, abrogând taxa tv și ducând instituțiile publice de radio și de televiziune sub controlul direct financiar al Guvernului României și coaliției majoritare din Parlament. SRTV nu mai are astăzi datorii nu pentru că ar fi fost doamna Gradea un «Hagi al Finanțelor», ci pentru că PSD le-au șters din pix și au fost distribuite în sarcina fiecărui contribuabil la bugetul de stat al României!


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă