Marian Godină începe lupta cu șeful IPJ Iași. Apără o polițistă hăituită de șefi

Marian Godină începe lupta cu șeful IPJ Iași. Apără o polițistă hăituită de șefi

14:01 01.08.2019
0

Polițistul Marian Godină face un apel la solidarizarea cu Andrada Voicu, tânăra polițist care a lansat în spațiul public mai multe dezvăluiri despre neajunsurile din MAI și slabul management al șefilor. Reacția șeful IPJ Iași a fost de a dispune cercetarea disciplinară a tinerei polițiste iar șeful Poliției Pașcani, unde lucrează Andrada Voicu, o supune la șicane pentru a se răzbuna. Marian Godină spune povestea tristă a tinerei care s-a sacrificat pentru profesie, dezvăluind suferințe inimaginabile prin care a trecut. Împotriva șefului IPJ Iași a depus o reclamație și cere miilor de români care i-au trimis mesaje să folosească formularul de aplicație pentru a cere socoteală șefilor din poliție care ascund gunoiul sub preș.

Tânăra a suferit un grav accident de circulație, într-o Dacia Solenza, în timp ce se deplasa pentru salvarea unei copil de 3 ani dispărut, tatăl său a decedat la aflarea veștii că polițista este în stare critică în spital, unde a stat mai bine de două săptămâni. Godină așteaptă răspuns la întrebarea privind marca autoturismului condus de șeful IPJ Iași. Haideți să o ajutăm pe polițista Andrada Voicu și să le dăm peste nas nemernicilor care au atacat-o pentru că a spus adevărul.

Distribuie articol

Marian Godină: Vă rog să citiți și, dacă doriți să și faceți ceva, vă invit să luați atitudine.

Numai așa putem schimba ceva!

În anul 2016, pe când eram polițist rutier, la Biroul Rutier Brașov au fost repartizați absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție.

După cum e procedura, un polițist abia ieșit de pe băncile școlii va avea timp de 6 luni un tutore profesional, un polițist cu experiență pe lângă care va sta pentru a învăța cu ce se mănâncă această meserie.

Astfel, mi-a fost repartizat agentul de poliție Andrada Voicu, o tânără din Pașcani care își luase viața în mâini și se mutase în Brașov, oraș mare în care era singură cuc, necunoscând pe nimeni. Am vrut să-mi iau rolul în serios și să fac din ea o polițistă de bază. I-am dat o serie de sfaturi pe care însă le-a ignorat, astfel că firile noastre asemănătoare s-au ciocnit frontal și astfel colaborarea noastră a cam lăsat de dorit.

Am apreciat însă la ea inteligența, curajul și faptul că își dorea mult să lucreze în stradă, fugind de munca de birou, cea la care aspiră multe dintre fetele polițiste.

După doi ani petrecuți la Brașov, Andrada a luat decizia de a se muta acasă, în Pașcani.

Într-o misiune de căutare a unei minore dispărute, mașina de poliție în care se deplasa și Andrada, o Dacie Solenza, a fost implicată într-un accident rutier grav, în urma căreia a ajuns la spital cu multiple răni, fiind internată 2 săptămâni și a avut nevoie de 130 de zile de îngrijiri medicale.

Vestea accidentului a dus la decesul tatălui Andradei, aceasta aflând acest lucru abia după ce a fost externată.

De curând, Andrada a avut o postare pe Facebook în care a expus neajunsurile acestei meserii, a vorbit despre lipsa autoturismelor și incapacitatea șefilor de a fi buni manageri.

În urma acelei postări, Inspectorul șef al IPJ Iași, comisarul șef Gîtlan Costel, a dispus cercetarea disciplinară a Andradei, pe motiv că a adus atingere imaginii instituției.

Nu știu dacă inspectorului șef i-a venit această idee genială în timp ce se plimba cu mașina dumnealui de serviciu, nu o Dacie Solenza, ci un VW Touareg, dar știu că prin această decizie, tocmai dumnealui a adus atingere imaginii instituției, dovadă stând comentariile oamenilor de la articolele ce prezentau știrea că polițista a ajuns să fie cercetată pentru așa ceva.

Comisarul șef Gîtlan Costel este cel care a dat în judecată Poliția pentru a-i mări salariul, un salariu în jur de 2000 de euro, acțiunea în instanță îndreptându-se chiar împotriva Inspectoratului pe care acesta îl conduce, acțiune care i-a și fost admisă de Tribunalul Iași, acesta obligând IPJ Iași să-i plătească sumele compensatorii. Genial, nu?

Cu toate că, de când se află la conducerea IPJ Iași, infracționalitatea din județ a cunoscut o creștere, acesta consideră că merită un salariu mai mare, și are timp să emită dispoziții pentru cercetarea unei polițiste care, după ce a trecut prin atâtea suferințe, a scris despre lucrurile care o nemulțumesc.

De asemenea, șeful Poliției Pașcani, domnul Bogdan Vasiliu, o șicanează pe Andrada constant, chiar azi spunându-i să își tragă mâneca pentru că i se vede tatuajul.

Cel mai probabil din incompetență, domnul Vasiliu Bogdan nu știe că nu există niciun regulament care să interzică polițiștilor să aibă tatuaje. Vă spun eu, domnule Vasiliu, un om poate fi imbecil și cu tatuaje, dar și fără. Puneți mâna și citiți toate regulamentele și veți vedea că nicăieri nu există o astfel de prevedere. Apoi întrebati-vă dacă nu cumva aveți impresia că vă comportați ca un patron.

Mie nu îmi plac tatuajele, dar tare mi-aș dori, la suta mea de kilograme, să fiu tatuat din cap până în picioare și să veniți să-mi spuneți ceva legat de asta.

Acestea fiind spuse, voi formula o reclamație împotriva domnului comisar șef Gîtlan Costel, pe motiv că, în contextul actual, în care imaginea Poliției Române este la pământ din cauze cu adevărat grave, acesta își ocupă timpul cu dispoziții aiuristice, contribuind astfel din plin la pătarea imaginii acestei instituții pe care unii ca dumnealui o consideră vreun SRL al cărui patron este.

Miile de comentarii ale cetățenilor arată clar că cel care a pătat imaginea instituției este chiar cel care dispus o astfel de cercetare.

Voi aștepta cu nerăbdare răspuns la petiție, iar celor care cred că inspectorul șef este cel care a adus atingere imaginii Poliției (nici nu mai știu care imagine) și vor să facă ceva mai mult decât un comentariu, le las formularul de contact al IPJ Iași.

\"În contextul ultimelor întâmplări, care au dus la distrugerea imaginii Poliției Române, aflu cu stupoare că domnul inspector șef al IPJ Iași, domnul comisar șef Gîtlan Costel, a dispus cercetarea prealabilă a agentului Voicu Andrada din cadrul IPJ Iași, pe motiv că aceasta, prin faptul că a postat un text pe o pagină de Facebook, în care își spunea nemulțumirile, îndreptățite de altfel, a adus atingere imaginii Poliției Române.

Citind asta în zeci de articole de presă, precum si comentariile cetățenilor, am constatat că, revolta oamenilor este îndreptată spre conducerea IPJ Iași și nicidecum spre tânăra polițistă.

Fiind cetățean român, dar și polițist, consider că domnul Gîtlan Costel a adus atingere imaginii Poliției Române prin aceea că a dispus cercetarea unei polițiste din subordine pentru o banală postare pe Facebook, în loc să se ocupe de lucruri cu adevărat serioase.

De asemenea, o astfel de cercetare presupune consum de resurse și plăți salariale pentru o persoană care, în loc să își facă treaba pentru care cetățenii țării cotizează la bugetul de stat, își ocupă timpul cu astfel de lucruri.

În răspunsul dumneavoastră, pe care îl aștept cu nerăbdare în termenul legal, vă rog să îmi comunicați în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, ce marcă de autoturism folosește inspectorul șef la serviciu și de ce îi este necesar un astfel de autoturism, în timp ce agenți de poliție circulă cu autoturisme marca Dacia Solenza.

În cazul în care nu sunteți competenți spre soluționarea acestei reclamații, întrucât domnul Gîtlan este șef de inspectorat, deși știu că a reușit performanța de a acționa în instanță propriul inspectorat pe care îl conduce, vă rog să declinați competența spre cei în măsură de a o soluționa.

Doresc ca răspunsul să-mi fie trimis pe adresa de e-mail menționată în formular.

Cu stimă!

Marian Godină\"

Puteți formula petiții aici:

https://is.politiaromana.ro/ro/petitii-online


Sursa: Marian Godină facebook
Mihai Firică

Mihai Firică

director fondator PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă