Lansare regală de carte, la Gaudeamus 2019: Lumea Majestății Sale, volum prefațat de Prințul Charles

Lansare regală de carte, la Gaudeamus 2019: Lumea Majestății Sale, volum prefațat de Prințul Charles

00:34 19.11.2019
0

Cel mai așteptat eveniment din cadrul Târgului Internațional de carte Gaudeamus 2019 este lansarea volumului colectiv Lumea Majestății Sale. Jubileul Custodelui Coroanei Române, apariție editorială a Editurii Corint. Prefața volumului este semnată de Alteța Sa Regală Principele de Wales, Charles, coordonarea cărții fiind realizată de Alexandru Muraru și Daniel Șandru.

Evenimentul va avea loc miercuri, 20 noiembrie, începând cu ora 15.00, la spațiul de evenimente „Mircea Nedelciu”. Vor participa membrii Casei Regale și artista Oana Pellea.

Volumul, care însumează aproape 300 de pagini, se deschide cu un Cuvânt înainte scris de ASR Principele de Wales al Marii Britanii și continuă cu textele unor personalități românești și străine, deopotrivă. Cartea adaugă acestora și o coliță generoasă cu fotografii din viața și cariera Custodelui Coroanei.

Evocarea personalității Majestății Sale Margareta a României este realizată prin texte semnate de Alteța Sa Regală Principele Leka al II-lea al albanezilor, de Alteța Sa Regală Principesa Elena, de Alteța Sa Regală Principesa Sofia, de Alteța Sa Regală Principesa Maria și de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Despre rolul instituțional al Casei Regale a României și cel al Majestății Sale prezintă argumente Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Andrew Popper, Șef al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I al României, avocatul Ioan-Luca Vlad, Secretar al Consiliului Regal, Corinne Féry-von Arx, fost director al Fundației Principesa Margareta a României din Elveția, și Alexandru Muraru, unul dintre cei doi coordonatori ai volumului.

Distribuie articol

Lista personalităților și intelectualilor care aduc un omagiu Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, este impresionantă: Marchizul Olivier de Trazegnies, Staffan da Mistura, Frédéric Mitterrand, Anne-Marie Martin, Danielle Maillefer, Jean Milligan, Madeleine Arnot, Victoria McDonaugh, Nelly Miricioiu, Anneli Ute Gabanyi, Constanța Iorga, Flavia Bălescu Coposu, Rodica Coposu, Adrian Cioroianu, Sandra Pralong, Michael Shafir, Daniel Șandru, Radu Călin Cristea, Mona Vrăbiescu Kleckner și Rudi Kleckner, Alexandra Arnăutu, Ruxandra Obreja, Claudiu Pădurean, Camelia Csiki, Mihai Firică, Bogdan Șerban-Iancu, Val Vâlcu, Simona Preda, Teodor Ilincăi, Tudor Vișan-Miu, Doru Tompea, Ion Andrei Gherasim, Adrian Buga, Șerban Șandru, Ștefan Daniel Țuțuianu și Andrei Apreotesei.

Alteța Sa Regală Principele de Wales: „În multele ocazii în care am stat de vorbă cu Custodele Coroanei, am auzit și am văzut profunda ei hotărâre de a îmbunătăți șansele la sănătate și educație ale poporului român. În mod special, munca Fundației sale și munca neobosită ca președinte al Crucii Roșii Române au fost cu adevărat remarcabile; la fel este și patronajul său acordat International Award of the Duke of Edinburgh, care aduce un plus de șanse în viața celor mai dezavantajați din societate.

Cu ocazia aniversării a treizeci de ani de la întoarcerea Familiei Regale române, trimit cele mai calde urări verișoarei mele dragi, Majestatea Sa Margareta a României, Custodele Coroanei, și întregului popor român.”


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă