ISU Gorj : Au trecut două luni...

ISU Gorj : Au trecut două luni...

17:28 26.04.2020
0

Pe data de 25 februarie 2020 a fost confirmat primul caz de coronavirus din țară...în județul Gorj.

Totul a pornit de la un cetățean italian care poposise prin județul Gorj, iar la întoarcerea în Italia a fost diagnosticat ca infectat cu Covid-19.

Una dintre persoanele care au intrat în contact cu cetățeanul italian a fost primul caz de coronavirus din România. Vestea a venit după multe ore de muncă în care, toate instituțiile implicate, am făcut tot ce era omenește posibil pentru a-i identifica pe toți cei care au intrat în contact cu cetățeanul italian.

Distribuie articol

Aveam primul caz de coronavirus din țară, toată presa era concentrată pe situația din județul Gorj, iar oamenii erau ațintiți asupra televizoarelor.

Știrile începeau cu noi și se terminau cu noi! Oboseala se acumula cu fiecare oră care trecea și, cu toate astea, nu ne permiteam să facem nicio greșeală. Cea mai mică greșeală putea însemna scăparea de sub control a virusului.

Au trecut două luni de atunci....

Acum, la nivel național avem peste 11000 de confirmați și, din păcate, câteva sute de decese.

Cât va mai dura?

Câte persoane vor mai fi infectate?

Nimeni nu poate ști...

Răspunsul însă, este la fiecare dintre noi!

Dacă respectăm regulile de distanțare socială, de igienă, dacă respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități virusul va dispărea și noi ne putem relua cursul normal al vieții.

Vedem zilnic știri despre oameni care nu respectă măsurile impuse și sunt sancționați de polițiști și jandarmi, vedem live-uri pe Facebook în care oamenii neglijează măsurile impuse, vedem petreceri care parcă sfidează regulile impuse și ulterior se dovedesc adevărate focare de infecție și mai vedem oameni care se consideră privilegiați și care cred că regulile nu sunt făcute pentru ei.

Răspunsul la întrebarea “Cât va mai dura?” este condiționat de acești oameni!

Dacă ei vor conștientiza riscul și vor înțelege că trebuie să fim responsabili, că trebuie să fim solidari și că trebuie să respectăm cu strictețe măsurile, cu siguranță, vom fi cu toții vindecați.

În ceea ce ne privește pe noi, trebuie știut că am fost la datorie, suntem la datorie și vom merge până la capăt.

Nu vom da nicio clipă înapoi!

Am fost aici de la început și vom fi până la final!

Indiferent de evoluția situației, indiferent că meseria pe care ne-am ales-o ne ocupă acum tot timpul, indiferent că suntem nevoiți să renunțăm la familiile noastre, la copiii noștri, la părinții noștri, la noi, la lucrurile care ne bucurau până să înceapă epidemia, vom fi aici și vom face tot ce știm mai bine și tot ce putem pentru a-i ajuta pe oameni.

Ajută-ne și tu!

Conștientizează riscul!

Stai acasă!

Respectă regulile!

Respectă-i pe cei din jur!

Salvează vieți!

Fii eroul nostru!


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă