Iohannis, victorie detașată în primul tur! Candidatul PNL a câștigat în Craiova cu 32,5 la sută. Dăncilă a venit pe locul doi, cu 24,38 la sută

Iohannis, victorie detașată în primul tur! Candidatul PNL a câștigat în Craiova cu 32,5 la sută. Dăncilă a venit pe locul doi, cu 24,38 la sută

04:07 11.11.2019
0

Actualul președinte al României Klaus Iohannis pornește cu prima șansă în primul tur al alegerilor prezidențiale după ce a câștigat cu 36,91 la sută, la o diferență mare față de al doilea clasat, candidatul PSD Viorica Vasilica Dăncilă (23,45 la sută). Pe locul trei s-a clasat Dan Ilie Barna (USR+) cu 14,19 la sută, iar pe locul patru Mircea Diaconu (indepedent) cu 9,17 la sută. Rezultatele oficiale au fost comunicate de BEC după numărarea voturilor 95,89% din secțiile de votare.

În Craiova, Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale (32,5 %), iar Dăncilă (24,38 %) și Barna (18,45 %).

Din diaspora, au fost primite datele de la 816 din cele 835 de secții deschise în străinătate. Astfel:

1. Klaus Iohannis are 53,05 la sută din voturi

2. Dan Barna - 27,36 la sută

3. Theodor Paleologu - 6,41 la sută

4. Mircea Diaconu - 3,65 la sută

5. Viorica Dăncilă - 2,76 la sută.

În turul doi se vor confrunta Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, alegerile fiind organizate pe 22, 23 și 24 noiembrie pentru românii din Diaspora și pe 24 noiembrie a.c. în România.

Distribuie articol

Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, a declarat la scurt timp după aflarea rezultatelor exit-poll: Românii au votat. Pentru a doua oară PNL a demonstrat că este cel mai important partid din România. Rezultatul obținut de Klaus Iohannis arată că românii s-au săturat de PSD. De altfel PSD este în cădere liberă. Azi am mai făcut un pas către o Românie normală. Împreună reconstruim o țară așa cum ne dorim.

PRESA INTERNAȚIONALĂ DESPRE ALEGERILE DIN ROMÂNIA:

„Sondajele efectuate la ieşirea de la urne în România arată că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, probabil se va întâlni în turul al doilea cu liderul social-democrat Viorica Dancilă”, relatează Deutsche Welle.

„Iohannis pe primul loc în primul tur al scrutinului prezidenţial din România”, titrează agenţia de presă Reuters.

„România: preşedintele în funcţie, proeuropeanul Iohannis, pe primul loc, cu un avans larg, în primul tur al scrutinului prezidenţial”, notează agenţia de presă Belga şi postul RTBF.

„Alegeri prezidenţiale în România: Klaus Iohannis se clasează în faţa Vioricăi Dăncilă”, conform sondajelor exit-poll”, titrează cotidianul italian La Repubblica.

„Preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, se va întâlni în turul doi al scrutinului prezidenţial cu fostul prim-ministru Viorica Dănicilă”, relatează ediţia în limba italiană a postului Euronews.

„Klaus Iohannis are un avans clar”, titrează publicaţia germană Süddeutsche Zeitung.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă