Muniţie descoperită în rigola drumului principal dintr-o localitate din Mehedinți

Muniţie descoperită în rigola drumului principal dintr-o localitate din Mehedinți

07:15 13.01.2020
0

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Drobeta" al judeţului Mehedinţi a intervenit, aseară, pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, găsit de către un cetăţean într-o rigolă a drumului principal din localitatea Poroinița.

Distribuie articol

Proiectilul de artilerie, calibru 45 milimetri, provenit din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai ISU Mehedinți, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

"Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli", spun reprezentanţii ISU Mehedinţi.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă