Iohannis, spre al doilea mandat de președinte. Românii din Diaspora se înscriu pentru vot

Iohannis, spre al doilea mandat de președinte. Românii din Diaspora se înscriu pentru vot

23:28 07.08.2019
0

Alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019 vor marca, după cum arată toate estimările din sondajele de opinie și valul emoțional creat după alegerile europarlamentare, un record de participare la vot al românilor aflați în afara granițelor. Mai exact, se va stabili un record al alegătorilor români care vor reuși să voteze. Președintele Klaus Iohannis a intervenit energic pentru ca actualul guvern să nu-i împiedice pe români să-și exprime opțiunea. Ne-au urmărit foarte mult imaginile cu atât de mulți conaționali care au fost practic împiedicați să își exercite un drept fundamental de către cei care știau că nu sunt doriți, PSD+ALDE. O guvernare eșuată și o încercare nerușinată de a-i opri pe alegători să decidă. În 2014, alegerea lui Klaus Iohannis a fost o garanție că parcursul proeuropean și pro NATO va fi continuat, că statul de drept și libertățile cetățenești sunt apărate ferm de președinte.

Chiar dacă majoritatea PSD+ALDE, cu Dragnea, Iordache, Grindeanu, Vâlcov și ceilalți, aflați acum în degringoladă și în scădere de popularitate, a încercat să limiteze puterile președintelui, Iohannis și românii au învins. Rezultatele de la alegerile europarlamentare și de la referendumul inițiat de președintele Iohannis au arătat că democrația nu e un moft pentru majoritatea românilor. Victoria PNL a fost un semn puternic pe care românii l-au dat partenerilor din Uniunea Europeană prin care doresc stabilitate și dezvoltare economică. Sunt convins că, sprijinit de PNL, președintele Iohannis poate câștiga încă din primul tur un nou mandat. Vor conta corectitudinea organizării alegerilor și rațiunea alegătorilor. Prezența vot în România va fi una cu adevărat impresionantă la alegerile prezidențiale.

Recentele sondaje de opinie arată că președintele Iohannis este preferat de peste 42 la sută dintre români pentru încă un mandat, ceilalți contracandidați fiind la peste 20 de procente în spate. Dacă se va continua trendul ascendent al susținerii populare pentru Iohannis și va fi necesar asigurarea doar a unui tur de scrutin, ar fi un succes al democrației românești.

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59. Alegătorii din Diaspora vor putea să-și exercite votul trei zile la rând - 8, 9 și 10 noiembrie 2019. În eventualitatea turului doi, alegătorii din străinătatea vor putea să voteze în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Distribuie articol

ALEGĂTOR ÎN STRĂINĂTATE LA O SECȚIE DE VOTARE

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, solicită organizarea unei secții de votare în localitatea și statul unde vrea să voteze.

ATENȚIE !!! Prin completarea acestui chestionar, cetățeanul român își exprimă dorința să voteze în străinătate la alegerile pentru Președintele României din 10 și 24 noiembrie 2019, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă din străinătate.

ALEGĂTOR ÎN STRĂINĂTATE PRIN CORESPONDENȚĂ

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, care locuiește în străinătate și deține documente valabile de ședere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență.

ATENȚIE !!! Prin completarea acestui chestionar, cetățeanul român își exprimă dorința să voteze prin corespondență la alegerile pentru Președintele României din 10 și 24 noiembrie 2019, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondență.


Sursa: AEP votinstrainatate.ro
Mihai Firică

Mihai Firică

director fondator PRO Oltenia - ziar online: Informaţia veritabilă te face mai puternic. Orice decizie iei, a fi la curent cu ultimele noutăţi din domeniul care te interesează este o condiţie a succesului. Viaţa de zi cu zi te-a învăţat, dragă cititorule, că a afla o informaţie în timp real, cu un pas înaintea celuilalt, deschide oportunităţi nebănuite.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă