Iohannis a închis gura tuturor: România primește 79,9 miliarde euro din Fondul UE de relansare economică post-pandemie

Iohannis a închis gura tuturor: România primește 79,9 miliarde euro din Fondul UE de relansare economică post-pandemie

15:31 21.07.2020
0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România a obținut o sumă impresionantă, de 79,9 de miliarde de euro pentru proiectele europene, a declarat președintele Klaus Iohannis la Bruxelles, unde liderii UE au ajuns la un acord privind pachetul de redresare economică. Negocierile au durat patru zile și patru nopți și s-au încheiat astăzi la 5.30 dimineața. La reuniunea Consiliului European, președintele Klaus Iohannis s-a luptat pentru interesul României. Mulțumită eforturilor președintelui Klaus Iohannis, țara noastră a obținut o sumă record din partea Uniunii Europene.

Liderii UE au aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro. În plus, a fost aprobat un buget multianual pentru perioada 2021-2027 în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

Distribuie articol

Klaus Iohannis: ”După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă