Incredibil dar adevărat. Lumea lui Banciu, grajdul lui Augias

Incredibil dar adevărat. Lumea lui Banciu, grajdul lui Augias

10:08 03.09.2019
0

Ca un cetățean de bună credință, speram și eu ca România ar putea deveni țara în care taina vieții constă nu numai în a trăi, ci și în a ști pentru ce trăiești. După felul cum oamenii se comportă, vorbesc și acționează, România pare să fie expusă unui eșec istoric permanent. Ca să înțelegi, este suficient să te uiti la B1, la emisiunea Lumea lui Banciu, descoperi nu așa cum te poți aștepta, respectiv o lume nouă și curată, ci o lume mai buruienoasă plină de vechituri. La fel de vechi ca și tupeul, mitocănia și prostia din lumea lui nenea Iancu. Cu deosebirea, firește, de generație a personajului care-l însuflețeste pe noul/vechi d-ul Goe.

Distribuie articol

“Expertul” comentator al emisiunii de la miezul noptii, ce să vezi, de la înălțimea postului TV, se adresează cu o aroganță dezgustătoare președintelui țării: “Cine ești bă tu ca să respingi propunerile făcute de guvern pentru ocuparea unor posturi de miniștri”, incredibil dar adevărat. Acum, ori esti prost, ori te faci că nu ști “bă” Banciule, că guvernul numește și președintele aprobă sau nu. Ce, vrei să ne arăți cumva că și tu faci parte din sistemul odios al vrajbei românești care în cațiva ani a umplut țara de ură și mizerie omenească precum balega de cal din grajdurile lui Augias? Asta se întâmplă când “tac vulturii, pălăvrăgesc papagalii”, spunea cândva un premier britanic. Dar ce să facem, așa este când faci parte dintr-o generație de intelectuali care și-au pârlit aripile la flacăra școlii proletcultiste a vechiului regim.

Parașutat în capitalismul de cumetrie de tip iliescian, participi zi de zi la războiul apocaliptic ce distruge orice element de civilizație și cultură civică. Dacă nu poți face un lucru mai de preț, continuă să spargi capul cu secera și ciocanul celor vizati de “patronii” tăi spirituali până chelești ca Lenin și la propriu și la figurat. Sincer vorbind, nu mi-aș fi dorit să fiu contemporan cu un om ca tine, din cauză că în afară de golănii gazetărești, nu spui nimic.


Gheorghe Duduială

Gheorghe Duduială

Gheorghe Dududială - Inginer de profesie, cu o carieră de aproape 30 de ani de antreprenoriat în domeniul izolațiilor și hidroizolațiilor, plătitor de taxe și impozite, autor al câtorva volume de eseuri de factură socială, tată, craiovean implicat, prieten al adevărului și inamic al imposturii...

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă