Imagini spectaculoase pe faleza râului Olăneşti din Vâlcea!  Au fost pictate toate plexiglasurile

Imagini spectaculoase pe faleza râului Olăneşti din Vâlcea! Au fost pictate toate plexiglasurile

16:35 20.05.2020
0

Faleza râului Olănești din Râmnicu Vâlcea a devenit un loc unic în România pentru că aici sunt pictate 58 de plexiglasuri. Profesorul Adrian Luță a reuşit să uimească din nou prin talentul lui. Picturi murale, care redau, de această data, la sugestia privitorilor, secvențe din desene animate sau din  filme de neuitat ale copilăriei și adolescenței. Alte imagini frumoase care reprezintă  tineri  și copii ce se relaxează în plimbările lor pe faleză. Culori îmbinate armonios care încântă privirea tuturor care trec pe aici.

Distribuie articol

"Sunt profesor la Palatul Copiilor. Ideea a plecat de la Primăria Râmnicului. S-a dorit mascarea acestor plexiglasuri cu picturi care să sugereze pagini din istoria Județului Vâlea. Sunt în total 58 de picturi și vom ajunge, probabil, în Cartea Recordurilor pentru că sunt sigurele astfel de picturi pe o astfel de suprafață. Este ceva de muncă, fiecare panou necesită 6,7 ore de muncă. Eu îmi doresc să pun acest oraș pe harta lumii, din punct de vedere imagistic și vizual”, spune Adrian Luță, profesor de pictură la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.

A pictat şi codul rutier

Semnele de circulaţie de la o şcoală de şoferi din Vâlcea au fost pictate de un artist pe pereţii clădirii, într-un demers unic, până acum, în Europa. Pictorul Adrian Luță se laudă și cu realizarea unei fațade-unicat a unui han, dar și cu tablouri de Cartea Recordurilor, amplasate în Râmnicu Vâlcea.

„Este prima școală pictată din Uniunea Europeană și Europa. Am pictat Codul Rutier pe pereţii şcolii. De la semnele de circulaţie până la intersecţii. Scopurile au fost unul estetic și altul educativ”, a spus atunci artistul.

Şcoala cuprinde o mulțime de imagini inspirate din Codul Rutier.

„Eu le-am împărțit pe registre. Vă spun cu certitudine. Am cercetat în toată Europa. Deocamdată la nivel mondial nu am cercetat încă. Eu sunt primul pictor care pictează Codul Rutier. Practic, am reușit să îmbin Codul Rutier cu pictura. Așa am creat un nou gen de artă. Am denumit-o simplu și la obiect Arta Rutieră. Sau Arta Codului Rutier, pe înţelesul tuturor. Obiectivul acestei arte a Codului Rutier este de atrage vizual oamenii, de a explica într-un mod cât mai simplu Codul Rutier”, a mai spus artistul.

Acesta a adăugat că elevii de la școala de șoferi și oamenii obișnuiți vor percepe vizual aceste scene din cod, ajungând să cunoască mai mult legile, să conducă mai precaut și să știe cum să se comporte în trafic.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă