Hora satului în comuna Ponoarele din Mehedinţi

Hora satului în comuna Ponoarele din Mehedinţi

08:50 03.08.2019
0

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Național de Folclor “Ponoare, Ponoare” s-a deschis aseară cu hora satului, un obicei consacrat al oamenilor locului, un simbol cu care satul de altădată se mândrea și se identifica, alături de alte valori cum ar fi portul popular românesc și jocurile tradiționale. Iată că astfel de evenimente sunt încă vii în conștiința oamenilor și prin intermediul lor promovăm întreaga zonă de nord a județului Mehedinți care merită cunoscută.

Distribuie articol

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu și vicepreședintele Ionică Negru.

Cu această ocazie, Muzeul Regiunii Porților de Fier a lansat un album de colecție în care au fost strânse costumele populare pe care le-a expus cu generozitate de-a lungul vieții, regretatul interpret și păstrător de tradiții Ion Dumitrașcu.

Urmează două zile de festival în care vocile participanților în concurs din toate colțurile țării, talentul de a cânta la diverse instrumente și portul popular vor încânta publicul și juriul.

Festivalul “Ponoare, Ponoare” este organizat de Primăria și Consiliul Local Ponoarele, cu sprijinul Consiliului Județean Mehedinți, prin Centrul Cultural “Nichita Stănescu”.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă