Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Iohannis preia inițiativa

Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Iohannis preia inițiativa

20:37 16.01.2020
0

Guvernul Orban și-a asumat angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, că imediat ce proiectul de lege va fi trimis la Parlament îi va cere acestuia să se reunească într-o ședință extraordinară pentru adoptarea legii.

Distribuie articol

Klaus Iohannis a făcut precizări printr-o declarație la Palatul Cotroceni: Astăzi guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerii primarilor. Se dorește revenirea la alegerea corectă, democratică și normală. O alegere potrivită și sprijin guvernul în acest demers.

Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi, în așa fel încât cel puțin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar. Încurajez guvernul să meargă mai departe. Astăzi s-a decis în guvern că se va angaja răspunderea, în foarte puțin timp cum va fi trimis proiectul la Parlament și imediat eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă