TVR INFO, creștere spectaculoasă de audiență în 2023

TVR INFO, creștere spectaculoasă de audiență în 2023

16:59 08.01.2024
0

Începutul de an marchează o nouă performanță pentru TVR INFO: pe parcursul anului 2023, canalul de știri al Televiziunii Române a înregistrat o dublare a cifrelor de audiență, la doar un an şi jumătate de la relansare.

Distribuie articol

„Producţiile relevante, cu ştiri echilibrate, realizate de echipa Direcţiei Ştiri a SRTv, au câştigat încrederea publicului telespectator, asigurând o creştere constantă a TVR INFO în topul audienţelor. Mă bucur că relansarea TVR INFO s-a dovedit a fi un proiect de succes, iar postul de ştiri are un aport substanţial la îndeplinirea misiunii publice a Televiziunii Române”, a declarat Dan Cristian Turturică, Preşedinte-Director General al SRTv.

Succesul înregistrat de canalul de știri al TVR a fost remarcat și de către craioveanul Mihai Firică, membru al Consiliului de Administrație al SRTV: „O muncă de echipă cu un rezultat pe care l-am anticipat, în ciuda resurselor limitate. Cred că se vede mâna profesioniștilor din TVR. În ciuda unor opinii negativiste și a împotriviri unor membri din CA al SRTV, relansarea TVR INFO a fost o necesitate pentru îndeplinirea rolului televiziunii publice, iar votul meu a fost favorabil. Sper ca linia ascendentă din 2023 să fie continuată, deși știu că este greu să faci audiență cu știri echilibrate într-un vacarm generat de așa-ziși ziariști și politicieni-trompetă. Sunt convins că utilitatea votului meu pentru redeschiderea TVR INFO și TVR Cultural, chiar dacă hotărârea a fost adoptată cu câteva voturi împotrivă, reprezintă un angajament respectat după depunerea jurământului în Parlamentul României. Am convingerea că deschiderea TVR Folclor și viitoarea lansare a TVR Sport vor întregi aria de adresabilitate a televiziunii publice.”

În anul 2023, pe segmentul orar 07.00-24.00, target național, TVR INFO a înregistrat o creştere a audienței de 119%, având, în luna decembrie, o medie de peste 13.000 de telespectatori pe minut.

În mediul urban, pe același segment orar, audiența TVR INFO a fost cu 97% mai mare, având o medie de peste 6.700 de telespectatori pe minut, pentru ca în mediul rural să înregistreze un salt de 145%, cu o medie de aproape 6.800 de telespectatori pe minut.

Datele de audienţă au relevat faptul că TVR INFO atrage tot mai mulți tineri în faţa micilor ecrane. În mediul urban, pe tronsonul orar 07.00-24.00, postul de ştiri a înregistrat, în luna decembrie faţă de luna ianuarie 2023, o creştere de 56% pe segmentul de vârstă 25-34 de ani şi de 29% în rândul publicului cu vârsta între 35-44 de ani.

Telejurnalele, dezbaterile, producţiile pe teme sociale, educative, de sănătate sau financiare, documentarele şi evenimentele majore - precum Summit-ul Miniştrilor de Externe ai NATO de la Bucureşti, Programul cultural naţional „Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023”, Summit-ul ITU PP 22 - Reuniunea Miniştrilor Digitalizării şi lideri de mari companii în domeniu din întreaga lume, Summit-ul Comunităţii Politice Europene din Republica Moldova, Summit-ul Iniţiativei celor 3 Mări etc. -, transmise de TVR INFO, au făcut ca postul de ştiri al Televiziunii Publice să fie preferat de telespectatori ca sursă de informare credibilă şi echidistantă.

Relansat în iunie 2022 sub sloganul „Ştiri de încredere”, TVR INFO aduce constant publicului cele mai relevante ştiri de actualitate, prezintă subiecte şi fapte esenţiale, informaţii atent verificate şi dezbateri echilibrate.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă