Fundația Orizont și Asociația Hermes București organizează conferința de închidere a proiectului POCU/633/6/14/131538, Practică inovativă – Succes în carieră, PINC

Fundația Orizont și Asociația Hermes București organizează conferința de închidere a proiectului POCU/633/6/14/131538, Practică inovativă – Succes în carieră, PINC

17:24 10.12.2021
0

Fundația Orizont și Asociația Hermes București organizează luni 13 decembrie, ora 12.00, în sistem hibrid online și face-to-face la Sala Coloanelor, str. Unirii, nr. 26, Et.1, Craiova conferința de închidere a proiectului POCU/633/6/14/131538, \"Practică inovativă – Succes în carieră, PINC”.

Obiectivul general al proiectului a contribuit la creşterea participării elevilor din învăţământul profesional şi liceal din județele Dolj și Sibiu la programe de învăţare la locul de muncă/stagii de practică, inclusiv firme de exercițiu, prin parteneriat social cu mediul de afaceri din sectoarele economice cu potenţia competitiv și din domeniile de specializare inteligentă (industrie şi servicii), centrat pe formarea şi dezvoltarea de competenţe profesionale şi transversale cerute pe piața muncii, inclusiv pentru categoriile dezavantajate de persoane.

Distribuie articol

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 222 de elevi (ISCED 3, nivel de calificare 3–4) înmatriculați în sistemul de învățământ profesional și liceal tehnologic, de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filișanu” Filiași, Liceul Tehnologic ”Horia Vintilă” Segarcea, jud. Dolj; Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara ”Terezianum”, Colegiul Economic ”George Barițiu”, Sibiu, jud Sibiu.

Prin intermediul proiectului ne-am propus și am realizat:

 Dezvoltarea competenţelor profesionale și transversale a 182 elevi, prin derularea de programe de învăţare la locul de muncă/stagii de practică la parteneri sociali din sectorul privat, prin metode inovative de învățare inclusiv un pachet de măsuri de sprijin material.

 Dezvoltarea de competenţe transversale cerute pe piaţa muncii pentru 40 elevi, prin metode inovative de învăţare ce au constat în înfiinţarea a 4 firme de exercițiu şi desfăşurarea de activităţi în parteneriat cu firme din sectoare economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă SNCDI.

 Dezvoltarea şi furnizarea de servicii de consiliere şi orientare a carierei pentru cei 222 elevi axate pe dobândirea de competenţe care răspund necesităților actuale și viitoare ale pieţei muncii.

 Dezvoltarea sistemului de învățare la locul de muncă prin parteneriat social între sectorul educaţie şi mediul de afaceri, prin crearea unui sistem de informare coordonată în ambele sensuri privind nevoile de instruire, implicarea actorilor relevanţi în planificarea ofertei de educaţie şi formare profesională pentru facilitarea tranziției de la educație la muncă.

Perioada de implementare a proiectului 10.07.2020-09.01.2022.

Proiectul cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară nr. 6: ”Educație și competențe”, Componenta 1: ”Stagii de practică pentru elevi –Regiuni mai puțin dezvoltate”, cu un buget de 2.372.113,37 lei din care cofinanțare din partea Uniunii Europene 2.016.296,33 lei.

Date de contact:

Fundaţia Orizont

Adresa: Strada Unirii, Nr. 26, Et.1, Craiova, Dolj

Telefon/fax: 0351.401692

e-mail: fundatia_orizont@yahoo.com

Asociația Hermes

Adresa: Str. Masina de Paine nr. 41, bl. OD55, Bucureşti

Telefon: 0737502331 / 0216425692

e-mail: office@asociatiahermes.ro


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă