Educația primește mai mulți bani la rectificarea bugetară. Bugetul Educației ajunge la 2,87 la sută din PIB

Educația primește mai mulți bani la rectificarea bugetară. Bugetul Educației ajunge la 2,87 la sută din PIB

17:38 17.04.2020
0

Rectificarea bugetară a suplimentat bugetul Ministerului Educației cu suma de 576 milioane lei, potrivit Ordonanței de Urgență care a intrat în ședința de Guvern de marți, consultată de Edupedu.ro. Documentul arată că sumele au fost alocate pentru capitolul „Învățământ”, din credite bugetare, iar în oglindă a fost majorată cu aceași sumă și alocarea pentru credite de angajament (disponibile pentru eventuale investiții și/sau proiecte).

Distribuie articol

Rectificarea bugetară făcută de Guvern în criza declanșată de epidemia COVID-19 adaugă bugetului inițial de 30.537.250.000 lei suma de 576.000.000 lei, bugetul total după prima rectificare fiind de 31.113.250.000 lei.

Potrivit acestor calcule, bugetul ministerului Educației devine astfel mai mare față de cel de anul trecut. Raportat la noul PIB rectificat, estimat de Comisia Națională de Prognoză la 1082,1 miliarde lei, bugetul Educației ajunge la 2,87%, față de 2,7% din PIB (PIB inițial estimat în Legea Bugetului la începutul anului – 1129,2 mld lei).


Sursa: EDUPEDU.ro
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă