Dramă! A murit la 3 ore după ce a fost examinată  de un medic care i-a spus că nu are nimic

Dramă! A murit la 3 ore după ce a fost examinată de un medic care i-a spus că nu are nimic

14:50 05.10.2020
0

Caz incredibil la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova! O femeie în vârstă de 49 de ani a murit după ce medicul de gardă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a trimis-o acasă pentru că ...nu era nimic grav, doar o banală nevralgie. La trei ore, după ce a ajuns acasă, pacienta a continuat să se simtă rău şi le-a spus rudelor să cheme din nou ambulanţa. În scurt timp, a murit, iar personalul medical nu a mai putut face nimic. Apropiaţii spun că femeia a fost chiar mustrată de medicul din urgenţă pentru că „se văieta prea tare”.

Distribuie articol

Gabriela Vărzaru avea 49 de ani, era mamă a trei copii, iar de curând devenise și bunică. Era vânzătoare într-un supermarket din Craiova, iar seara, când a venit acasă a spus că se simte rău.

În urmă cu 2 săptămâni își făcuse analizele de rutină și nimic nu arăta că ar avea vreo problemă de sănătate. Până marți noapte însă, când a început să aibă dureri grave în piept, astfel că rudele, panicate, au chemat ambulanța. De acolo, copiii femeii spun că au trăit un adevărat calvar.

„Ne-au tirmis prima dată un echipaj cu un MCV, o maşină de dializă, au zis că ei nu pot şi au cerut altă maşină, i-a făcut un EKG şi ziceau ce aveţi doamnă, de ce faceţi aşa că nu aveţi nimic”, povesteşte Cătălina Manolache, fiica pacientei decedate.

În cele din urmă au dus-o la spital, iar medicul de gardă i-a spus că are doar o banală nevralgie şi i-a dat o reţetă cu calmante şi a trimis-o acasă. La 3 ore femeia s-a stins.

„Nu are nimic, au trimis-o cu o reţetă de midocalm. Ce diagnostic? Nevralgie”, mai spune fiica pacientei.

Ba mai mult, rudele femeii decedate spun că pacienta ar fi fost mustrată de medic pentru că se văita prea tare din cauza durerilor.

„Foarte urât s-a purtat cu ea, în timp ce ea acuza dureri în piept şi zicea că se sufocă, ea i-a zis dar ce dracu te vaieţi aşa, ţi-am dat un calmant aşteaptă să îţi treacă”, spune Gabriela Găleșanu, cumnata femeii moarte.

Conducerea spitalului a fost sesizată și a demarat o anchetă internă.

„Familia, după cum vedeţi, a venit să depună plângere, şi după asta noi vom demara o anchetă şi în funcţie de rezultate vom dispune măsurile corespunzătoare”, spune Cristina Geormăneanu, director medical SJU Craiova.

Familia a depus azi plângere şi la Parchet şi Colegiul Medicilor Dolj.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă