Dâncu, noul președinte al CN al PSD, o calcă în picioare pe Olguța Vasilescu: Nu reprezintă nimic din punct de vedere politic

Dâncu, noul președinte al CN al PSD, o calcă în picioare pe Olguța Vasilescu: Nu reprezintă nimic din punct de vedere politic

12:13 31.07.2020
0

Vasile Dâncu a fost numit președinte interimar al Consiliului Național al PSD, a anunțat liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu. Cei mai îngrijorați de această numire sunt pesediștii proveniți din aripa PRM și cei care l-au slujit pe Dragnea și Dăncilă, cunoscuți ca slobozi la gură, corupți și demagogi. Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Teodorovici și Codrin Ștefănescu vor să împiedice reformarea PSD și simt că au zilele numărate în partid dacă Dâncu își va impune strategia cu ajutorul lui Ciolacu.

Distribuie articol

Chiar înainte de a prelua șefia Consiliului Național, Vasile Dîncu a pus condiții de „redemocratizare” a partidului și afirmă că „sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă, dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România”, potrivit servuscluj.ro. Afirmațiile au fost făcute în emisiunea ‘România te privește’ de pe Look Plus:

„M-am gândit însă nu am ajuns până acum la niște concluzii care să fie decisive sau definitive pentru un răspuns afirmativ pentru că aici este vorba și de altceva. Este vorba de a reconstrui acea instituție (…) nu este normal ca un consiliu în care dictează președintele, de exemplu BPN-ul sau Comitetul Executiv Central, CEX-ul, să dea oameni afară, să dea președinți afară. Adică partidul trebuie să se redemocratizeze, să aibă instituții de genul acesta și trebuie făcute și echipe care pot duce asta la bun sfârșit. Eu nu sunt atât de narcisist să cred încât că singur aș putea să schimb cumva viața partidului. Este vorba de o echipă. Dacă voi găsi o echipă, de program știu eu cam ce ar trebui făcut, sigur că iau și sugestii de la alții, dar este nevoie de echipă și de instituționalizare

În acest moment Transilvania și Moldova nu există în Partidul Social Democrat. E adevărat că sunt câteva județe din Sud care au câștigat alegerile în ultima perioadă. Dar nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România.

Știu că este nevoie de o revigorare a stângii. Este nevoie de o revigorare a stângii dar o să mă gândesc de două ori până să fac acest pas. Rămân un intelectual de stânga alături de partid așa cum este el. Sigur că sunt obligat așa oarecum și mi-e și un pic rușine de organizațiile din Transilvania, din Banat, din Dobrogea sau din Moldova care au anunțat că mă susțin și că mă împing cumva în această zonă dar mă voi gândi foarte bine și o să vedem ce concluzie o să o tragem împreună cu conducerea de acum a partidului”


Sursa: Curentul.ro
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă