Criză de medici! Ambulanţa de tip C1 din Vâlcea nu funcţionează din lipsa medicilor de specialitate

Criză de medici! Ambulanţa de tip C1 din Vâlcea nu funcţionează din lipsa medicilor de specialitate

07:21 14.01.2020
0

Conducerea Spitalului Judeţean Vâlcea a anunţat că ambulanţa de tip C1 (terapie intensivă mobilă) aflată în dotarea ISU Valcea nu este operationalizată din lipsă de medici.

Distribuie articol

"Ambulanţa de tip C1 (terapie intensivă mobilă) a intrat în dotarea ISU Valcea în anul 2019. Ulterior, statul de funcţii al UPU Rm. Vâlcea a fost modificat şi completat cu posturile necesare operationalizării acestei autospeciale. În ultimii 2 ani, au fost scoase la concurs de 5 ori posturi de medici pentru specialitatea Medicină de Urgenţă, însă, din pacate, un singur post a fost ocupat. Şi in prezent sunt scoase la concurs 2 posturi de medici în această specialitate (s-a inscris un singur candidat).

La acest moment numărul de medici încadrati in UPU la SJU Valcea (11 la număr), nu permite relocarea medicilor pentru operaţionalizarea ambulanţei tip C1 deoarece s-ar pune în pericol desfăsurarea activităţii în cadrul UPU Vâlcea, lucru care ar putea duce la pierderi de vieţi omeneşti sau s-ar incalca legislaţia în vigoare referitoare la timpul de lucru. În concluzie, numai după ocuparea prin concurs a posturilor vacante de medici din cadrul UPU Vâlcea şi după aprobarea liniei de gardă, putem discuta despre operationalizarea ambulanţei tip C1 din cadrul ISU Vălcea.

Termenul de funcţionare a ambulanţei "începând de săptămâna viitoare", avansat în spatiul public de Prefectul judeţului Vâlcea, este unul care nu are nicio legatură cu realitatea si care nu poate fi respectat. Desigur, în conditiile de legalitate şi făra a pune în pericol vieţile celor aproximativ 80.000 de vâlceni care se prezintă anual la UPU Vâlcea", a anunţat conducerea spitalului.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă