Coreea de Sud trimite în România 20.000 kituri de teste coronavirus

Coreea de Sud trimite în România 20.000 kituri de teste coronavirus

16:13 22.03.2020
0

O companie sud-coreeană a acceptat să expedieze 20.000 de truse de testare a coronavirusului în România într-un acord încheiat de guvern, a declarat duminică ministerul de externe de la Seul.

Distribuie articol

Ministerul a declarat că misiunea diplomatică din Coreea de Sud a aflat de cererea pentru dispozitiv pe fondul răspândirii COVID-19 și a pus în legătură autoritățile de la București cu firma coreeană.

Cele două părți au semnat recent un contract privind comerțul, mărfurile urmând a fi expediate la comandă. Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, potrivit ministerului.

Acesta a reținut alte detalii, inclusiv numele exportatorului privat și suma banilor din contract.

Coreea de Sud este recunoscută pentru urmărirea timpurie, testarea și tratamentul în legătură cu boala virală mortală. Pe lângă eforturile minuțioase de carantină la domiciliu, a făcut campanie pentru cooperarea internațională împotriva pandemiei.


Sursa: YONHAP AGENCY NEWS
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă