Cardurile de sănătate rămân blocate. „OAMENII MOR ORICUM, ȘI CU, ȘI FĂRĂ SISTEM” răspunde CNAS

Cardurile de sănătate rămân blocate. „OAMENII MOR ORICUM, ȘI CU, ȘI FĂRĂ SISTEM” răspunde CNAS

09:19 18.07.2019
0

După 17 zile de cardurile de sănătate rămân blocate. Haosul din sistem a generat adevărate drame în rândul pacienților, privați la dreptul de a primi servicii medicale pentru care au plătit iar medicii sunt la rândul lor nemulțumiți din pricina blocajului prelungit și erorilor din sistem. Cinismul reprezentanților Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate CNAS a ieșit la suprafață prin declarația purtătorului de cuvânt

Distribuie articol

Chestionat în legătură cu situația în care, în această perioadă lungă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS declară, scuzându-se dacă este cumva cinic, că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”, relatează RFI. Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a precizat că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului aceste operațiuni să fie înregistrate oficial.

reprezentanții medicilor de familie declară însă că mulți medici se tem să procedeze astfel din cauza amenzilor mari care s-au dat în situații similare din trecut.

Astăzi se încearcă o restartare a sistemului blocat încă de pe data de 1 iulie 2019.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă