Bugetul Craiovei, doar reparații și cârpeli. Liberalii craioveni spun că nu sunt prevăzute investiții majore

Bugetul Craiovei, doar reparații și cârpeli. Liberalii craioveni spun că nu sunt prevăzute investiții majore

19:11 21.04.2021
0

Președintele PNL Craiova, consilierul local Marian Vasile, a susținut astăzi, 20.04.2021, o conferință de presă în care și-a exprimat îngrijorarea față de aprobarea Bugetului Muncipiului Craiova, buget ce va fi dezbătut înşedinţa Consiliului Local Craiova ce se va desfăşura joi, 22.04.2021. În cadrul conferinţei, alături de preşedintele PNL Craiova, au fost prezenţi şi consilierii locali Adriana Ungureanu, Teodor Sas şi Daniel Stoian. „Ne exprimăm îngrijorarea față de viitorul orașului și al copiilor noștri după ce am răsfoit, cu mare atenție, acest buget. Nu vedem decât reparații și cârpeli. Nu se văd investiții majore într-un oraș care se depopulează constant. Nimic nu se face transparent: nu se discută cu cetățenii, suntem ignorați pur și simplu”, a precizat acesta.

Distribuie articol

Preşedintele PNL Craiova a mai acuzat faptul că bugetul nu a fost dezbătut așa cum era normal într-o democrație participativă. „Am avut parte un monolog al doamnei Lia Olguța Vasilescu pe un canal de youtubenepromovat care a avut 271 vizualizări într-un oraș de câteva sute de mii de locuitori”. Consilierii PNL acuză, de asemenea, lipsa unui PUG, deși acesta este clamat an de an, precum și a unui Registru al Spațiilor Verzi. Nici la capitolul dezvoltare orașul nostru nu stă mai bine. „Am ajuns la limita de dezvoltare pe orizontală și ar fi trebuit să vedem o strategie a dezvoltării pe verticală. De exemplu, una din măsurile identificate de către noi și pe care o vom propune în ședința de joi, va fi legată de supraetajarea punctelor termice. Acolo ar putea funcționa foarte bine cabinete medicale pentru a aduce medicii de familie cât mai aproape de beneficiari. Vom face un amendament şi vom solicita alocarea de sume pentru studii de fezabilitate şi pentru supraetajarea şcolilor generale. Supraetajările pe structură metalică se practică în multe oraşe din Europa”, a susţinut Marian Vasile.

Nu în ultimul rând, Marian Vasile a vorbit despre ideea actualei administrații locale de a prelua o suprafață de 2000 mp din terenul Școlii 14 „Ion Țuculescu” pentru a realiza un părculeț „într-o zonă în care craiovenii locuiesc, preponderent, la case. Vorbim de Cartierul Bariera Vâlcii care este în plină dezvoltare și nu există numărul necesar de creșe sau de grădinițe, de şcoli. Nu există nicio viziune de a construi în zonă astfel de instituții de educație.” Reprezentanții PNL în Consiliul Local Craiova vor depune amendamente în cadrul comisiilor de specialitate și în plen pentru a susţine dezvoltarea Craiovei.„Timpul cârpelilor a trecut! Trebuie să privim spre viitor, spre dezvoltare!”, a concluzionat Marian Vasile.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

Conectare



Cont nou



Resetare parolă