Brebas, în rândul pandurilor. Un concurs în care învingătorii dau dovadă de inteligență și perseverență

Brebas, în rândul pandurilor. Un concurs în care învingătorii dau dovadă de inteligență și perseverență

16:39 19.11.2019
0

Elevii Colegiului Național Militar ,,Tudor Vladimirescu", coordonați de profesorii de informatică Adriana Gîju, Adriana Călinoiu, Alexandra Marcu și Mihaela Papa, au participat în perioada 11-17 noiembrie la Concursul internațional de informatică și gândire computațională, Bebras.

Distribuie articol

În România, concursul este organizat de Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Romania (ATIC) (www.atic.org.ro) prin ECDL ROMANIA (www.ecdl.ro). BEBRAS România se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și este inclus în cadrul concursurilor școlare fără finanțare MEN.

Elevii vladimirești au avut de demonstrat că au o gândire structurată și logică, concursul propunându-și să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice. Exercițiile pe care le-au avut de rezolvat au reprezentat un adevarat joc al minții pentru panduri. Bebras se traduce din lituaniană ca și "castor". Castorul este simbolul inteligenței, muncii asidue, perfecționismului și vivacității, iar aceste simboluri s-au pliat în perfectă armonie pandurilor.

În opinia elevilor participanți, unii chiar pentru a patra oară, concursul a fost cu adevărat ingenios, ajutându-i să-și testeze aptitudini precum ordonarea logică, analizarea datelor, crearea de soluții pe baza unor algoritmi, recunoașterea unor șabloane, abstractizarea, înțelegerea conexiunilor între informații. A fost o competiție distractivă dar cu întrebări cu grad ridicat de dificultate, la care au participat cu mare drag un număr aproximativ de 150 de elevi.

Aceștia dar și alții, deja așteaptă cu nerăbdare concursul de anul viitor!


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă