Au fost amenajate spaţiile pentru internarea cazurilor de COVID 19 din Mehedinţi

Au fost amenajate spaţiile pentru internarea cazurilor de COVID 19 din Mehedinţi

09:11 02.04.2020
0

Ieri s-a realizat recepția lucrărilor pe carereprezentanţii CJ Mehedinţi le-au demarat în saloanele Secției de Boli Infecțioase care aveau nevoie de intervenții de urgență pentru a putea interna pacienții suspecți de Coronavirus.

Distribuie articol

Este vorba despre cinci saloane în care au fost introduse șapte paturi. Spațiile au fost complet renovate și utilate cu paturi, noptiere și instalații electrice și sanitare noi, fiecare salon având baie proprie complet dotată, dar și rețea de oxigen, în cazul în care pacienții au patologii cu forme pulmonare.

S-au folosit materiale recomandate de autoritățile sanitare pentru astfel de cazuri și după ce s-au terminat lucrările, s-a primit avizul Direcției de Sănătate Publică.

Deși întreaga secție cu cele 30 de paturi este cuprinsă într-un proiect amplu de reabilitare, modernizare, extindere și dotare, finanțat cu fonduri europene în valoare de 10,2 milioane lei, lucrările care s-au făcut acum au fost necesare prin prisma situației de urgență generată de răspândirea noului Coronavirus. Finanțarea acestor intervenții a fost asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Mehedinți, valoarea lucrărilor fiind de 538 000 lei.

A fost o muncă deloc ușoară care s-a depus într-un timp scurt, atât la Secția de Boli Infecțioase, cât și la corpul clădirii principale unde au fost amenajate saloanele pentru tratarea pacienților în sistem de terapie intensivă.


Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă