159 de laureați ai Premiului Nobel: Cerem guvernului rus să oprească ostilitățile și să retragă trupele!

159 de laureați ai Premiului Nobel: Cerem guvernului rus să oprească ostilitățile și să retragă trupele!

15:08 02.03.2022
0

Laureați Nobel din întreaga lume luptă pentru pace și au exprimat sprijinul pentru Ucraina. 159 dintre ei au redactat o scrisoare în sprijinul Ucrainei și cer guvernului Rus și lui Putin să înceteze războiul pornit împotriva unei națiuni libere și independente.

Distribuie articol

Ne alegem cuvintele cu grijă pentru că nu credem că poporul rus joacă un rol în această agresiune. Împreună condamnăm aceste ostilități. Există întotdeauna o modalitate pașnică de a rezolva disputele. Rusia a încălcat în mod flagrant Carta ONU, care spune că «Toți membrii trebuie să se abțină de la amenințarea sau utilizarea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a oricărui stat».

Sancțiunile impuse vor limita libertatea de mișcare a rușilor talentați și muncitori din întreaga lume. De ce să construim acum un zid între Rusia și lume? Sute de militari ucraineni, militari ruși și civili ucraineni, inclusiv copii, au murit deja. Este atât de trist și atât de inutil.

Ne-am unit în jurul acestui apel pentru a cere guvernului rus să oprească ostilitățile din Ucraina și să-și retragă trupele.

Respectăm pacea și puterea ucrainenilor. Suntem cu voi. Inimile noastre sunt alături de familiile și prietenii acelor ucraineni și ruși care au murit deja sau au fost răniți. Fie ca pacea să vină în lumea noastră frumoasă“, se arată în scrisoarea semnată de 159 de laureați ai Premiului Nobel.


Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă