Adormirea Maicii Domnului, cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria

Adormirea Maicii Domnului, cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria

09:14 15.08.2019
0

Biserica Ortodoxă marchează, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor şi Uspenia (termenul slav) şi Sfânta Maria Mare. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria. Pentru că este vorba despre ”adormire”, nu se fac urări persoanelor care poartă acest nume.

Distribuie articol

Fecioara Maria, spun învățăturile creștine, a mai trăit încă 11 ani după ce Iisus a fost răstignit. Înainte de a se stinge, aceasta a fost înștiințată că va muri de același arhanghel care s-a pogorât să-i spună că poartă în pântece un copil: Arhanghelul Gabriel.

Mulți români fac o mare greșeală pe 15 august de Sfânta Maria. Este considerat mare păcat să spui „La mulți ani” persoanelor care poartă numele Maria sau Marian. Nu este tocmai o zi de petrecere. Această urare se adresează pe 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică.

Pentru că se prăznuiește „adormirea” Născătoarei lui Dumnezeu, în credința populară se spune că urările de „La Mulți Ani” nu-și au locul. În această zi, credincioșii merg la biserică pentru a se ruga și a se spovedi.

Practic, este vorba despre pomenirea Sfintei Maria și nu despre celebrarea nașterii acesteia. Din acest motiv, nu se fac urări de „La mulți ani”. Nu poți ura „La mulți ani” unui mort, chiar dacă vorbim în acest context despre viața veșnică a celor sfinți.


Sursa: TRINITAS
Pro Oltenia

Pro Oltenia

Agenda ta zilnică va fi făcută printr-un click la www.pro-oltenia.ro şi cele mai interesante noutăţi le vei afla în câteva clipe. Conectaţi la cele mai importante canale de informaţii, cu tehnologie modernă şi folosirea tehnicilor jurnalistice de top, îţi oferim fotografii şi imagini video în exclusivitate. Sursa ta de ştiri online e cu tine: PRO Oltenia!

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă