365 de medici au fost vaccinaţi împotriva COVID 19, în Vâlcea

365 de medici au fost vaccinaţi împotriva COVID 19, în Vâlcea

20:08 05.01.2021
0

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 664 de cadre medicale.

Distribuie articol

Astăzi au fost vaccinate 365 cadre medicale astfel:

- Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – 190 cadre medicale

- Spitalul Municipal „ Costache Nicolescu” Drăgășani – 70 cadre medicale

- Spitalul Orășenesc Horezu – 70 cadre medicale

- Spitalul Orășenesc Brezoi – 35 cadre medicale

În total, în județul Vâlcea, zilele acestea urmează să fie imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2 975 cadre medicale.

Totodată, începand cu această săptămână, urmează să fie vaccinat și personalul medico-sanitar din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea și din centrele rezidențiale private.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a primit 195 flacoane (975 doze) de vaccin împotriva COVID-19, acestea fiind distribuite în cele patru centre de vaccinare, organizate în unitatile sanitare din județ – Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Municipal Drăgășani, Spitalul Orășenesc Horezu și Spitalul Brezoi.

În zilele următoare, un echipaj din cadrul DSP Vâlcea se va deplasa la centrul regional în vederea preluării unui număr suplimentar de flacoane necesar continuării campaniei de vaccinare.

În faza a II-a (în care se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 ani sau cu afecțiuni cronice ) se vor organiza 17 centre de vaccinare din afara unităților sanitare, care vor funcționa astfel: cinci în municipiul Râmnicu Vâlcea și câte unul în localitățile: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi și Călimănești.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă