36 de persoane si 7 autoturisme au fost evacuate in siguranță de către jandarmii și polițiștii din Horezu

36 de persoane si 7 autoturisme au fost evacuate in siguranță de către jandarmii și polițiștii din Horezu

12:49 04.01.2021
0

Ninsoarea viscolită de ieri, temperaturile foarte scăzute, ceața și stratul de zăpadă consistent au blocat și au lăsat fără caldură, respectiv curent în 2 cabane, 36 de persoane, dintre care 32 adulți și 4 minori în zona vârfului Roman.

Distribuie articol

Primul apel care a alertat jandarmii și polițiștii a sosit in jurul orei 09.00 dimineața din partea unui grup de 12 persoane, 8 adulți și 4 minori, iar al doilea apel 112 în jurul orelor 12.00 din partea unui grup de 24 de tineri.

Deși condițiile meteo au ingreunat intervenția forțelor de ordine, acestea au reușit să se mobilizeze în timp util și să acorde sprijin turiștilor.

În ambele situații, turiștii au fost găsiți în stare bună și nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.

După ce au ajutat la deblocarea autoturismelor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii de fiecare dată în siguranță până în orașul Horezu.

Pentru evitarea acestor situații, Jandarmeria Vâlcea atrage din nou atenția cetățenilor care doresc să iși petreacă timpul liber la munte, să se intereseze asupra condițiilor meteo, asupra traseului și să plece echipați adecvat.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă