23 de localităţi afectate de inundaţiile din Mehedinţi

23 de localităţi afectate de inundaţiile din Mehedinţi

14:53 06.01.2021
0

Precipitațiile abundente, care au căzut în perioada 04-05.01.2021, au produs pagube în 4 unități administrativ-teritoriale (23 de localități afectate) din județul Mehedinți: Obârșia Cloșani, Corcova, Prunișor și Baia de Aramă.

Distribuie articol

Potrivit datelor preliminare transmise de Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, au fost avariate 25 de case, au fost afectați 3 km de drum județean, 18,2 km drum comunal, 12,4 străzi/ulițe comunale, 9,2 km drum forestier/exploatare, 1 pod avariat, 15 podețe avariate, au fost inundate 108,5 ha teren arabil, 28,5 ha pășuni/fânețe.

În perioada următoare, o comisie formată prin Ordin al Prefectului județului Mehedinți, din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al Județului Mehedinți, Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, ai primăriilor din comunele afectate, se va deplasa în teren în vederea evaluării pagubelor produse în județ.

În perioada 04-05.01.2021, pe teritoriul județului Mehedinți, s-au înregistrat cantități de precipitații însemnate, totalizând 33,6 l/mp la Strehaia, 39,9 l/mp la Corcova, 50,1 l/mp la Șișești, 62 l/mp la Tarmigani, 67,01 l/mp la Tarnița. Aceste precipitații au dus la creșteri de niveluri și debite pe cursurile de apă din județ, depășindu-se cotele de apărare la mai multe stații hidrometrice. Cantitățile mari de precipitații căzute au dus și la scurgeri de pe versanți, care au afectat mai multe obiective.

Prefectul Cristinel PAVEL s-a deplasat în zonele afectate şi a coordonat acţiunile de salvare şi misiunile de limitare a distrugerilor provocate de torenții deosebit de puternici.


Elena Alexandru

Elena Alexandru

Profesia nu este deloc una ușoară, ci e chiar extrem de solicitantă, plină de dinamism ce aduce noi provocări în fiecare zi. Este însă foarte frumoasa. Recent am împlinit 19 ani de când profesez această minunată meserie.

Scrie un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii, te rugăm să te autentifici.

ConectareCont nouResetare parolă